TOZ, ÇAMUR, ÇUKUR…

Meclis Üyesi Mustafa Tan, Kaynarca Belediye Meclisi’nin bir ay önce yapılan toplantısında Başkan Murat Kefli’nin ana yolun 15 gün içinde asfaltlanacağını söylediğini hatırlatarak, “Maalesef bir ay oldu. Asfalt işlemi değil, burda hala alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Esnaflarımız şu anda mağdur edilmektedir. Esnaflarımız bir yıldan bu yana kirasını ödeyemez duruma gelmiştir. Toz, çukur, çamurdan esnaflarımız kepenklerini kapatmış durumda dükkanını açmıyor. Ama kiralarını, elektriklerini, sularını, vergilerini ödüyorlar. Maalesef böyle bir durum var” diye konuştu. 

VATANDAŞ HASTANE YOLUNU BULAMIYOR

Saadet Partili Meclis Üyesi Seçkin Kanyılmaz’ın değerlendirmesinde şunları söyledi: ”Yollarımız çok kötü, bütün halkımız mağdur durumda,  köylerden gelen vatandaşlar hastanenin yolunu bulamıyor şu anda. Mahalle aralarımız çok kötü, şu anda yollarda, herhangi bir çalışma yok. Belediye greyderleri ve kepçeleri yollarımıza çıkmıyor, bakım yapmıyor her yer çukur içinde.”

 

ESNAF ODASI SAHİP ÇIKMIYOR

Bazı esnaflar ise yolların bozuk olduğunu belirterek, bağlı bulundukları Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın kendilerine sahip çıkmadıklarını savundu.  

 

ESNAF ODALARINI GÖREVE DAVET ETTİ

Kaynarca’da esnafın hakkını savunacak esnaf odalarını göreve davet eden Mustafa Tan şöyle konuştu: “Kaynarca harabe bir halde, sahipsiz, her gün aynı yollar tekrar tekrar kazılıyor. Altyapı müteahhiti internet hattını bozuyor, Telekom yeniden kazıp onarıyor. Bir daha kazıyor, Caddelerde oluşan çukur, toz araçlar, yayalar ve esnaf için çekilmez bir hale gelmiş durumda. Belediye başkanı işi alan müteahhidin AKP Bingöl millet vekilinin çok yakını olduğunu söylemişti. Biz de diyoruz ki siz de iktidar partisinin belediye başkanısınız. Bu işi bitirin artık. 

TARLALARDAN YOL VERİLİYOR

Hatipler mahallesinde 18 uygulaması olmasına rağmen gösterdiğiniz alternatif yollar, Adapazarı’ndan Kaynarca merkezine girmeden önce Çınarlık sapağı (Adapazarı Karadere mevkisi), Şeyhtımarı sapağı ve çevre yolu kullanın demiştiniz. Bizde o zaman sizi aradık başkanım Hatiplerde 18 uygulaması var mevcut yol terkleri yapılmış yolları açın greyder gönderin dedik siz de tamam dediniz.  Sonuçta hiçbir şekilde  ilgilenmediniz. 7 Ağustos günü Kaynarca hastane cadde yolu kapatılmış alt yapı devam ediyor. Sayın başkan hastaneye araçlar tarladan gidiyor. Hastaneye acile yetişemiyor insanımız. Hastane yoIu18 uygulaması yapılmıştır, yol terkleri yapılmış acil bu yollar greyder ile açar iseniz vatandaş rahat eder. 

 

YAĞMUR SUYU DA SORUN

Bu altyapı esnasında zabıtaları göremedik. Yapılan çalışmalarda kontrol sistemi sağlanmalı vatandaşın bu sorunu çözülmelidir. Son yağan yağmurda yağmur suyunun sorun olduğunu da gördük. 10 metre dereye suları aktaramıyoruz. Projedeki planların tamamını uygulayın. Acilen sorunları çözmenizi talep ediyoruz.” - SEDAT BALTA

 

Advert