31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimlere sayılı zaman kala siyasi partilerdeki hareketlilik devam ediyor. DEVA Partisi'nde de kurucu il başkanı Mehmet Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu heyecanı yaşandı. Erdoğan'ın adaylığına kesin gözüyle bakılırken, Erdoğan'la birlikte milletvekili aday adayı da olan DEVA Partisi Kaynarca İlçe Başkanı Ünal Özturhan'ın adaylığının açıklanması bekleniyor. Erdoğan'ın açıklamasına dava arkadaşı Özturhan da katıldı.  

Mehmet Erdoğan, kalabalık partilinin eşlik ettiği toplantıda neden Büyükşehir adayı olduğunu açıkladı. 

“ SAKARYA’DA DEVA PARTİSİNDE BÜYÜKŞEHİR ADAYI OLMAYA KARAR VERDİM”

DEVA Partisi olarak vatandaşların arzu ve isteklerine kulak vererek, son derece yapıcı anlayışı ortaya koyduklarını belirten Erdoğan;

"Deva partisi birlikte hareket etmek ile ilgili yapacağı her türlü fedakarlığı yapmıştır. Yaklaşık 2 ay sonra yerel seçimler var. Muhalefet partileri 14 Mayıs seçimlerinden sonra öz eleştirilerini yaptı. İktidar kanadı 14 Mayıstaki ortaklarıyla yerel seçimlere giriyor. Bu iktidarın uygulamalarından ve bu zihniyetin yerel yönetimlerinden memnun olmayan seçmen, hatta 14 Mayıs'tan sonraki zam furyasından, döviz ve faizdeki artıştan emekliye reva görülen açlık sınırının altında bir gelirle yaşamaktan memnun olmayan AK Parti'ye oy vermiş seçmende, "Muhalefete birlikte hareket edin" çağrısı yapıyor"

"AK PARTİ SAKARYA'DA MEYDANI BOŞ BULMUŞ"

Bu ortamda AK Parti Sakarya'da meydanı boş bulmuş, "Ceketimizi assak seçimi alırız" edasıyla seçmenin oyunu ipotek altına aldığını zannetmektedir. Seçim şimdiden bitmiş gibi Yalancı pehlivan gibi ortalıkta dolaşmaktadır.
Benim için bu aşamada çocukluğumun, gençliğimin, iş hayatımın, bu şehre ve bu şehrin insanlarına karşı sorumluluğumu yerine getirmekten başka çarem kalmamıştır.

"İŞ BAŞA DÜŞTÜ"

"Siyasi tecrübemi, sahip olduğum eğitim birikimimi, kısacası bütün liyakatımı ortaya koyarak Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmaya karar aldım. Yani iş başa düştü, AK Partiye buradan sesleniyorum. Meydan boş değil, hodri meydan! İttifakımız tüm Sakaryalı hemşehrilerimizle olacaktır.
Biz hazırız... Sakarya'nın sorunlarını biliyoruz
Biz hazırız... Genel merkezimizin eylem planları ile...
Biz hazırız... Sakarya'ya deva olacak çözümlerimiz ile...
Biz hazırız... Yeni bir yerel yönetim anlayışı ile Sakarya'ya yeni bir vizyon katmaya..."

“1 NİSAN’DA İNŞALLAH YENİ BİR TÜRKİYE VE SAKARYA İLE UYANACAĞIZ”

Sakarya’ya yeni vizyon katmaya hazır olduklarını belirten Erdoğan, "Herkese destekleri için teşekkür ediyorum. 1 nisan da inşallah yeni bir Türkiye ile, yeni bir Sakarya ile uyanacağız. Kurucu il başkanımız. Kendisi ile 5 kişi olarak yola çıktık. Endişelerimiz var. Biz bu teşkilatları bizimle görüşmeye hazır olan 600 kişi ile görüşerek kurduk. Neyin doğru olduğunu düşünüyorsak onu gerçekleştirmek üzere yola çıktık. . Biz bu kurumsal yapı içerisinde bir takım prensipleri hayatin içine yerleştirmek doğrultusunda başvurusunu resmîleştireceğiz. Deva belediyeciliğinin etik kural bildirgesini imzalatıyoruz önce. Dürüst, şeffaf, adil olacak şeklindedir" ifadelerini kullandı.

“ TÜRKİYE’DE BİR YÖNETİM PROBLEMİ VAR”

Tanıtım toplantısında konuşan ve "Toplantımıza hoş geldiniz" diyerek sözlerine başlayan DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Ercan Başnuh;

"Mehmet Erdoğan'ın büyükşehir adaylığını netleştirmek için bu toplantıyı gerçekleştirdik. Deva partisi olarak genel seçimlerde Türkiye’de demokratik dönüşümü sağlamak amacıyla ittifak olarak hareket ettik. Eleştiriler olmasına rağmen demokratik yapının olması amacıyla kendi logomuz ile seçime gireceğimizi belirtmiştik. Partilerin yerelde işbirliği yapmış olmalarının ciddi önemi var. Genel seçimlerin yerel seçimlere karşı daha farklı atmosferi var ama Türkiye’de yönetim sorunu var. Bu yerele de yansıyor. Maalesef Türkiye’de seçime yakın dönemdeki yolculuğu dini inançlarımız, milli duygularımızı ve hassasiyetimi kullanarak ilerledi. Hiçbir mesafe ilerlememeyi bir yere koyarak daha kötü bir hale getirdi" dedi.

"DEVA PARTİSİ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞACAKTIR"

Emekli zamlarına getirilen zam bu şekilde izah edilmesi ve ekonomik şartlar ile meydana geldiğinin söylenmesi ortaya koymuş oldu. İktidar mensuplarının ve onların sözcülerinin söylemesi gereken bir şey var rast derken mi nas derken mi doğru söylediniz. Eleştirilen taraflarımız olabilir. Ama kimse yapamazsınız demedi. Biz yerel yönetimlerle ilgili amaçlarını ortaya koymuş siyasi partiyiz. Bizler çalışmaları yaparken, parti olarak para harcanacak her konuyu kendi cebimizden harcıyoruz. Biz , bu şekilde davranmayan iktidara karşı bu mücadeleyi veriyoruz. Sakarya Büyükşehirde aralık ayında yapılan yatırımlara bakin. 20 milyon TL’ye sonuçlandı. Tonlarca temizlik malzemesi alımı yapıldı. Şu anda medya tanıtım ihalesi var. 15 bin battaniyenin powerbanklar’ın flash’ların belediye ile alakalı olan kısmını da izah etmeliler. Aksi taktide biz bunların her birinin seçim çalışmalarında bunları finansman olarak kullandıklarını düşüneceğiz. Temel de doğru olanı koymak. Biz doğruları yapıncaya kadar mükellefiz. Mehmet Erdoğan’a adaylaşma sürecini tamamen kendisine bıraktım. Kendisine almış olduğu sorumluluktan dolayı teşekkür ediyorum. Ne kazanacağız ne kaybedeceğiz demeden kazanacağımızı düşünerek yola çıktık." dedi.

"SAKARYA’DA 17 ADAYIMIZIN TANITILACAĞI BİR LANSMAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Konuşmasına devam eden Başkan Başnuh, "Genel seçimlerde ittifak olduğumuz partiler ile birlikte 2 ay boyunca yerel seçimlerde ittifak olması konusunda tartıştık. Her partinin kendi içinde yaşadığı belirli sıkıntılar ile ittifak konusunda olmamasının daha iyi olacağına karar verdik. İlçelerde ciddi adaylar üretebiliyoruz ama Sakarya’da bir büyükşehir adayı problemi var. Biz Mehmet Erdoğan’ı çok değerli buluyoruz. Bundan sonra siyaset yapacak parti arıyorum diyenlere de ders oldu. 30 Kasım 2023 tarihinde ve istifa dilekçemi sundum. 16 ilçede sundu. Bulundukları konumlardan istifa ederek aday olma konusunda istifa edecektik. Biz kendi adaylarımız ile seçime çıkma konusunda irademizi koymuş bir siyasi partiyiz. Önümüzdeki hafta başvuru neticelendirilecek. sayın genel başkanın da katılımıyla Sakarya’da 17 adayımızın tanıtılacağı bir lansman toplantısı gerçekleştireceğiz. Salı günü başvuru neticesi alıp sizi bilgilendireceğiz” dedi.