Serdip Dokumacı, "Kaynarca'da yollarla ilgili büyük sıkıntı olduğunu geçen hafta konuşmuştuk. Ekrem başkana teşekkür edeceğim basın toplantımızı ertesi günü çalışmalar başladı. Geç oldu ama başladı. Seçmen inşallah seçimde bunun taktirini yapacak. Bütün yaz ilçe de toz duman içinde kalındı" diye konuştu. 

Dokumacı'nın diğer ilçelerle ilgili değerlendirmesi şöyle: "Maltepe deki asansörle ilgili bir gelişme yok. Durumla ilgili bir açıklama bekliyoruz. Karasuda kıyı erozyonu çok büyük tehlike bunun önlemi alınması gerekiyor. Yerel seçimlerle ilgili çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Çalışmalarımız sonrasında çok güzel tepkiler alıyoruz. Çok yakında çok iyi adaylarla karşınızda olacaklar. Adaylarla ilgili çok inceledik ve çok güzel isimler çıkaracağız. Lütfi Bayraktar milletvekili maaşlarının yetmediğini söyledi. Aslında açıklama biz bu ülkeyi batırdık demektir. Siz geçinemiyorsanız millet ne yapsın. Siz geçinemiyorsanız emekli, asgari ücretli ne yapsın. Lütfi Bayraktar doğru söylüyor ülkeyi batırdılar" dedi.

İLÇE İÇİ ULAŞIM YOK


Serdivan İlçe Başkanı Ahmet Uçak, "2020 yılından beri Serdivan da yaşanan sıkıntıları paylaştık. Milletimizin sesi olduk. Serdivan da son günlerde elektrikle ilgili sorun yaşanıyor. Serdivan da yaşwnan sorun bugünün değil dünün sorunu. Alt yapı elektrik ile ilgili sorun çok büyük. Serdivan bizim batıya açılan kapı ız fakat yönetimle ilgili büyük sorun var. İzmit'e giderken alt yapı sorunları çok büyük su basıyor sürekli. Bir firmaya ihalesi verilmiş ama başlamamış. İnternetle ilgili büyük sorun var. İnternet sağlayıcıların yatırım yapması gerekiyor firmaları teşfik etmemiz gerekiyor. Serdivanın bir çok yerinde sosyal alanlar yapılmalı. Son zamanlarda yapılıyor ama ben soruyorum kırcaalide şenlikler oldu ama yolla ilgili büyük sıkıntı var. Asfaltla ilgili sorunları seçim yaklaşıyor makyajlayıp yapacaklar ama beş seneden beri aklınız nerede. serdivanın genelinde ilçe içi ulaşım yok" dedi.

"FINDIK DESTEKLENMELİ"

Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, "Karasu doğası ve konum itibari ile çok güzel bir ilçemiz. Karasuda liman yapıldıktan sonra kıyı erozyonu başladı. Bunu bir çok kez söyledik ama çözüm olmadı. Kış ayı gelmeden kıyı erozyonu şimdiden başladı. Dalga kıranlar bazı yapılarda sıkıntı yaşanıyor. Kıyı erozyonuna bir çözüm bulunmazsa Allah korusun Karasuyu su basma ihtimali var. Karasu turistik bir ilçe olduğu için bazı dönemler çok kalabalık oluyor ve otopark sorunu var. Alt geçit ve üst geçit sıkıntısı var. Belediyenin sokak hayvanları ile ilgili çok büyük problem var. Fındık Türkiye için çok stratejik bir ürün ama fındıkla ilgili bir çalışma yok. Fındık rekoltesi yetmez. Fındık desteklenmeli" dedi.

"SEÇİMDEN SONRA UNUTULUYOR"

Geyve İlçe Başkanı Yusuf Baran, "Geyve tarıma dayalı bir toprağa sahip. Çok verimli toprağımız var ama maalesef değerlendiremiyoruz. Girdiler yüksek olduğundan dolayı çiftçilerimiz ürünlerini değerlendiremiyor. Alifuatpaşa'da demir yolu geçiyor ve ikiye bölüyor mahalleyi. İnsanlarımız bu konuda biraz sıkıntı yaşıyor. Her seçim dönemi burayı açacağız diyor ama seçimden sonra unutuluyor" dedi.

"ASFALT İSTİYORUZ"


Söğütlü İlçe Başkanı Necati Acar,"Söğütlü'nün Akçakamış ve Fındıklı bağlantı yolunda uzun süredir mahalleli sıkıntı yaşıyor. Öğrenciler ve hastalar çok sıkıntılar. Çok fazla toz oluyor vatandaş yolun biran önce asfalt yapılmasını istiyor" dedi.