OSB SANAYİ PARSELLERİNİ BÖYLE PAZARLIYOR

Kaynarca’da 2020 yılında yapımına başlanan Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOMİOSB) çalışmalar aralıksız devam ediyor. Sakarya’nın yeni üretim üssü olma yolunda önemi bir adım olan OSB’de 200’ü aşkın parsel üzerinde yaklaşık 14 milyar 700 milyon TL yatırımla 20 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Savunma, havacılık, uzay

Toplam 315 hektarlık alanda kurulacak ve stratejik sektörlerin yeni üretim merkezi haline gelecek olan OSB, özellikle savunma, havacılık ve uzay sektörünü kapsayan firmalarını bünyesinde bulunduracak.

Son yıllarda yeni ürünlerle dünyada yıldızı parlayan Türk savunma sanayiinin önemli firmalarının parçaları da burada üretilecek. Güvenlik sebebiyle bu yöndeki çalışmalar hakkında tam olarak bilgi verilmiyor. 

Kendi enerjisini üretecek olan OSB’nin diğer OSB’lerden farkı ise Temiz OSB ve Yeşil OSB konsepti ile yapılacak olması.

Katkısı büyük olacak

Yapımına devam edilen Makine İhtisas OSB’nin katkısı Kaynarca ve Sakarya’ya da büyük olacak. OSB’de yaklaşık 20 bin kişinin istihdam edilecek olmasıyla Kaynarca’nın çehresi değişecek. Yeni yaşam alanlarıyla birlikte bölgeye göçlerin olması beklenirken Sakarya’nın adı ülke gündeminde daha çok anılır hale gelecek.

2 etap halinde yapılacak

Kuzeyde 170 hektar, güneyde 120 hektar ve ikisi arasında kalan 24 hektarlık ormanla ülke ve dünya ekonomisine katkı sağlama hedefiyle yola çıkan OSB 2 etap halinde yapılacak.

Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde sosyal donatı alanlarının çeşitliliğiyle hem sanayicilerin hem de bölgede istihdam edilecek çalışanların ihtiyaçları en iyi şekilde tamamlanacak.

OSB içinde sadece fabrikalar ve firmalar değil; Meslek Yüksek Okulları, AVM’ler, fuar merkezleri ve hatta hastane dahi bulunacak.