Edirne Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nda Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 3 altın kemerli ağası Seyfettin Selim'e fahri hemşerilik verilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı konuşmada, Edirne deyince akla ilk önce Selimiye Camisi ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin geldiğini söyledi.

Kırkpınar'ın 662 yıldır devam ettiğini belirten Gürkan, şöyle devam etti:

"Türkün ata sporu olan Kırkpınar'ın tarihinde en çok Kırkpınar ağalığı yapmış isim Seyfettin Selim. Geçen yıl Edirne'mize kendi ismini verdiğimiz bir kreş de kazandırdı. Hem Edirne'nin yüz akı, UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası listesindeki Kırkpınar'ımıza yaptığı katkılar hem de Edirne'mize yaptığı katkılar nedeniyle kurtuluşumuzun 100. yılında kendisine Edirne fahri hemşerilik beratı ve payesinin verilmesini önerdim. Meclisimiz de kabul ederse Seyfettin Selim'e 25 Kasım'da belgesini ve beratını takdim edeceğiz." diye konuştu. Teklif, üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür eden Selim, "Edirne sevgime karşılık verdikleri için mutluyum. İnşallah bundan sonra Edirne için daha güzel şeyler yapacağız." dedi.

Selim'e fahri hemşerilik beratı ve payesi, 25 Kasım Edirne'nin Kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenlerinde verilecek.

 

Advert