ÖZEL AÇIKLAMALAR

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi ve haberlisin.com’a özel açıklamalarda bulundu. Sakarya’daki eğitim faaliyetleri ve devam eden yatırımlar hakkında bilgiler aktaran Bakırtaş, hem öğrencileri hem de velileri sevindirecek müjdeli haberler de verdi.

MESLEKİ EĞİTİM

Eğitimde hassasiyetleri olduğunu belirten Bakırtaş, “Sakarya üç özelliği ile ön plana çıkıyor. Tarım, sanayi ve turizm şehriyiz. Bu üç unsur bizim için önemli. Bu konuda sektörün önde gelen isimleri ile temas halindeyiz. Hangi bölgede ne ihtiyaç varsa ona göre eğitim sağlayacağız. Mesela Sapanca’da turizm üzerine fikirlerimiz var. Halihazırda bir tane turizm otelimiz var biliyorsunuz. Aynı şekilde sanayi bölgelerinde de kaynak ve plastik alanında bir açık olduğunu tespit ettik. Mesleki eğitimi o yönde değerlendireceğiz” dedi.

42 OKULDA ÇALIŞMA

İkili öğretimde okuyan öğrencilere müjde açıklayan Bakırtaş, “Kendi okulları tadilatta olduğu için yahut yeniden inşa edildiği için bazı öğrencilerimiz ikili öğretimde başka okullarda eğitim hayatlarına devam ediyordu. Planlarımıza göre bu yaz 42 okulun tamamını bitirip önümüzdeki dönem bütün öğrencilerimizin kendi okullarına gitmelerini sağlayacağız. Önümüzdeki dönem herkes okuluna geri dönecek ve ikili öğretim yapan okullar da rahat bir nefes almış olacak” ifadelerine yer verdi.

ÖNEMLİ PROJELER

Eğitim öğretimin dışında sosyal faaliyetlere de çok önem verdiklerini belirten Bakırtaş, “Matematik olimpiyatı, tiyatro festivali, dostluk turnuvaları, ev ziyaretleri gibi önem verdiğimiz konular var. Herkesin kulağı aşinadır ki ‘akran zorbalığı’ diye bir kavram var. Bu kavramı ‘akran nezaketine’ çevirmek için bir projemiz var. Akran nezaketi kapsamında okullarda veli, öğrenci ve öğretmenlerimiz paydaşlığında çocuklarımıza adabı muaşeret olmak üzere birçok konuda bilgiler veriyoruz. İletişimimizi yüksek tutuyoruz ve bize geri dönüşleri veriler ile kontrol ediyoruz” dedi.

NEHRİN ÇOCUKLARI

Bakırtaş, “Nehrin çocukları projesi şehirde çok kabul görmüş bir proje. Proje o kadar beğenildi ki. Bizden sonra birçok şehir de uygulamaya başladı. Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri bizimle temas halinde. Federasyon bu projeyi bütün Türkiye’ye kendi eli ile yaymak istiyoruz. Düşünün Geyve’nin, Pamukova’nın uzak bir köyünde oturan bir öğrenci için Sakaryaspor maçına gelmek, o duyguyu küçük yaşta yaşamak çok büyük bir olay. Projenin marka tescilini de almış bulunmaktayız. Nehrin çocukları projesi önümüzdeki günlerde daha da güzel etkinliklerle desteklenerek devam edecek” dedi.

Advert