Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen SUBÜ Konuşmaları’nın ‘Rektör Özel’ başlıklı söyleşinde öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı. Kaynarca’da öğrenim gören üniversite öğrencileri canlı yayında ısrarla, “Kaynarca uygulamalı bilimler fakültesi olarak rektör hocamızı biz öğrencilerimizin problemleri hakkında ziyaretini talep ediyoruz”, “sayın rektörüm kaynarca'da çok zor şartlar altında okula gidip gelmekteyiz yemeklerimiz kötü yollar kötü bir şey yapmayacak misiniz?” diye yazdı. Çok sayıda yurt, ulaşım, sosyal mekan ve üniversite çevresindeki yolların çamurlu ve bakımsız olduğu gibi sorunlar içeren mesaj paylaşıldı. Bir öğrenci “Sayın rektörümüz uygulamali bilimler fakültesini köyden (Kaynarca’dan) alıp kampüse koysaniz ne güzel olur” isteğinde bulundu. 

handikap giriş

 

ULAŞIM VE YURT SORUNU

Kaynarca’da bulunan Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencilerinin yaşadıkları sorunlardan haberdar olduklarını belirten Sarıbıyık, “En büyük sorun olarak yurt sorunu görünüyor. Bir iş adamımız kız ve erkek öğrenciler için yaklaşık 500 kişilik yurt yapma sözü verdi. Çalışmalarımız sürüyor. Ulaşımla ilgili sorunları ise  Büyükşehir Belediyemize iletiyoruz. Öğrencilerimizden tavsiyem yaşadıkları sıkıntıları ilgili aktörlere aktarmaları. Ulaşımla ilgili sorunları için Büyükşehir’e, UKOME’ye gitsinler. Öğrencilerimizden tavsiyem yaşadıkları sıkıntıları ilgili aktörlere aktarmaları.Biz elimizden gelen tüm gayreti gösteriyor ve imkânları seferber ediyoruz. 

 

SOSYALLEŞME ÖNEMLİ

Fırsat buldukça da fakültemizi ziyaret ediyoruz. Daha önce Meslek Yüksekokulları Koordinatörü olarak görev yaptığım için ilçelerdeki durumu biliyorum. Çok daha büyük sorunlar vardı ve üniversitemiz kurulduktan sonra esasında birçok sorunu çözdük. Sosyalleşme öğrencilerimiz için önemli ve biz bunları ilçelerdeki ilgili kişilerle paylaşıyoruz. Öğrencilerimiz de oralarda yeni mekânlar oluşturabilir ya da oluşmasına vesile olabilir. Bir takım davranışları örnek davranışlarla değiştirebilir. Çünkü üniversite değişimin öncüsüdür ve öncüsü olması gerekir.” - SEDAT BALTA

Videonun 45 - 48.20 dakikaları arasında Kaynarca konuşuldu. 

Advert