Haberlisin.com ve Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz’e ‘hoş geldiniz’ ziyaretinde bulundu. Ziyarette şehir ile ilgili güncel konular istişare edilirken kamu yararına yapılabilecek iş birlikleri masaya yatırıldı. Manisa ile Sakarya’nın birçok konuda birbirlerine benzer şehirler olduğunu aktaran Vali Karadeniz, görev süresi boyunca Sakarya’nın lehine olan her konunun üzerinde duracaklarını aktardı.


MÜSAADE ETMEYİZ
Tarım alanları konusunda çok hassas olduğunu belirten Vali Karadeniz, “Bakanlığımızın da bu bizim de bu konuda tavrımız çok net. Manisa’da da bu tavrı ortaya koyduk. Yanlış yerlerde OSB yapılmak istenirse müsaade etmeyeceğiz. İstanbul bazı sanayi kollarını şehrin dışına atmak istiyor olabilir ama bizim şehrimiz ile ilgili kararı biz veririz” ifadelerine yer verdi.

TİTİZ OLACAĞIZ
Kamu binalarında kentsel dönüşüme önem vereceğini aktaran Vali Karadeniz, “Milli Eğitim İl Müdürümüz de bana bu konuda bir sunum gerçekleştirdi. Birçok okul binamız depreme uygun hale getiriliyor ya da yıkılıp baştan yapılıyormuş. Bu çizgide, deprem afete dönüşmeden önlem alınmalı diyerek bizim ukdemizde olan kamu binalarının kentsel dönüşümü konusunda titiz olacağız” şeklinde konuştu