14 Mayıs seçimleri öncesinde 6 Şubat itibarıyla 5 milyon öğrenci için kademeli olarak 2022- 2023 yılı eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren anaokulu ve ana sınıflarındaki tüm öğrencilere de ücretsiz yemek hizmeti sağlanmaya başlanmıştı. 

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Okul mutfağında yemek hazırlayacak anaokulları ile bünyesinde ana sınıfı bulunan okul ve kurumların mutfak ihtiyaçları için ilgili okullara gerekli bütçe tahsisini yaptık. Kendi mutfağında yemek hazırlanması mümkün olmayan okullar için beslenme hizmetinin sadece Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liseleri ve öğretmenevleri ile yemek hazırlayan diğer kamu kurumlarından satın alınarak tedarik edilmesini sağlayacağız." demişti. 

 

İlimizde bu uygulama kaldırılarak ücret belirlendi. Buna göre okul yönetimleri  velilerden 400-600 lira ücret talep etti. Aylık olarak bu ücretin ödenmesini isteyen okul yönetimleri, geçen Eylül ve Ekim aylarının da ödenmesini istedi. Okul yönetimlerinin evden yemek getirilmesine de engel olduğu iddia ediliyor. 

Veliler durumu CİMER'e yazarken, kararın geri çekilmesini istediler.