Kaynarca Belediye Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısında konuşan bundan önce 2 dönem meclis üyeliği yapan Recep Boğaz’ın, AK Parti Belediye Yönetimini, ‘Akraba Şirketi’ne benzetmesi eleştiri konusu oldu. Boğaz’ın sözleri TV 264’de yayımlanan Sabah Kahvesi programında konuşuldu. 

Başkan Yazgan Mecliste Boğaz’a, “Şunu açıklıkla söyleyeyim, ne alınmasında ne çıkartılmasında bir tane ne sözüm var ne de ifadem var. Ben bu konunun tamamen dışındayım. Görev süresi içinde burda belediye başkanı vardı, başkan yardımcıları vardı. İmza yetkisi kimdeyse onun yetkisi dahilindedir. Benim ne almayla ne de çıkartmayla ilgili bir bağım var” sözleriyle yanıt verdi. 

Recep Boğaz, “Bu belediyeyi aile şirketi olmaktan kurtarılım” diye sözlerine devam etti. Yazgan ise, “Babadan oğula geçen, akrabaya geçen, eş durumuyla geçen daha önceki dönemde yaşanan mevzuların bundan sonra yaşanmayacağını net bir şekilde ifade ediyorum” diye konuştu. Yeniden Refah Partili Meclis Üyeleri ise Recep Boğaz’a, “Neden o dönemde tepki göstermediniz” diyerek tepki gösterdi. Recep Boğaz’ın çıkışı TV 264 TV’nin başka programlarında da gündeme geldi.