AK Parti riskli gördüğü mahallelere Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve milletvekillerini getirerek çözüm aramayı sürdürüyor. Yusuf Alemdar ilçeye bir ayda 4’üncü kez gelerek Karaçalı, Turnalı gibi Karadenizli seçmenin yoğun olduğu yerlere götürüldü. AK Parti’nin liste başı milletvekili Lütfi Bayraktar’da Abdurrahmanlar ve Yeşilova köylerinde boy gösterdi. Bu akşam ise AK Parti milletvekili aday sıralamasında en zor yerden aday gösterilen Manav Milletvekili Murat Kaya’ya, Kızılcaali köyünü ‘ikna’ için yine ‘zor’ bir görev verildi. 

 

Bilindiği gibi Kızılcaali köyü, Kaynarca Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar’ın da köyü. Kendisi AK Parti’den Belediye Başkan Adayı olmuştu. Anketlerde Kadir Yazgan’la beraber en çok oyu aldığı bilinen İbrahim Çakar’ın yerine Lütfi Bayraktar ve Ali İnci’nin ısrarla istediği, Ali ihsan Yavuz’un da onları ‘kırmayarak’ Mustafa Özer’in aday gösterilmesine karar verilmişti. 

 

AK Parti Büyükşehir Belediye Adayı Yusuf Bayraktar ilçeye ilk gelişinde kahvaltı yapacağı muhtarları bekletmiş, İbrahim Çakar’ı ziyaret ederek bir saat ikna etmeye çalışmıştı. Ancak, “inşallah” dışında yanıt alamadı. 

 

Ancak Kaynarca seçmeni AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve milletvekillerini Lütfi Bayraktar, Ali İnci’nin kendilerine hiçe sayarak karar vermelerinin de bir bedeli olabilir. Her laflarının başında ayrımcılık yapmadığını söyleyenlerin köylere milletvekili götürürken dahi ayrımcılık yaptıkları görülüyor. Bize sayın Murat Kaya’ya hoş geldiniz demek ve Kızılcaali’deki  zor görevinde başarılar dilemek düşer! - SEDAT BALTA