Kaynarca’nın internet altyapısı sorununu çözün (!)

 

İnternet teknolojisi ekmek gibi, su gibi günlük hayatımızın zorunlu bir parçası haline geldi. İnternet kullanımı salgın hastalıkla birlikte en yüksek seviyesine ulaştı.

 

Uzaktan eğitim gören öğrenciler ve işlerinde interneti kullanan insan sayısı her geçen artarken Kaynarca’daki yetersiz altyapı, Kaynarcahaber takipçilerinin en çok yakındıkları konulardan biri haline geldi.

 

Hemen her köyümüzden gelen şikayetler mağduriyetlerin boyutunu gözler önüne seriyor.

 

Aldığım bilgiye göre Kaynarca’da Merkez Mahalle Üniversite yolu ve Orta Mahalle’nin küçük bir bölümü dışında yüksek hızda kaliteli akış sağlayan fiber kablolu santral bulunmuyor.

 

Kaynarcalı yüksek abonelik ücretlerine mahkum ediliyor.

 

Çocuklarımız internet üzerinden eğitim almakta zorlanıyor.

 

Ekonomide her geçen gün internetin alanı genişlerken geri kalmış internet altyapısıyla bu pazardan pay alması imkansız ötesi bir gerçek.

 

İnternet alt yapısı zayıf bir ilçeye yüksek teknoloji gerektiren hiç bir şirket yatırım yapmaz.

 

Eğitim, ekonominin önemini bir yere bıraksak bile internet artık iletişimin, sosyal yaşamın, eğlencenin de merkezi haline geldi.

 

Halimiz böyleyken yerel yöneticilerimizin ve siyasal partilerimizin bu sorunu dile getirmemeleri başka bir sorun.

 

Komşu ilçe Kandıra ilçe merkezinde 23 yeni santral kurularak ilçe fiber kente çevrilme iddiasındayken, Sakarya’nın bir çok ilçesi bizden çok daha kaliteli altyapıya sahip iken sessiz kalmak 62 yıllık ilçe Kaynarca’ya yakışmıyor.

 

Yerel yöneticilerimizden, siyasetçilerimize, sivil toplum örgütü temsilcilerinden vatandaşa hepimize görev düşüyor. Hiç olmazsa bu konuda birlik olalım, sesimizi duyuralım.

 

Bu konuda ısrarcı olalım, çocuklarımıza gençlerimize, halkımıza olan görevimizi yerine getirelim.