Kaynarca Güven Köyü’nde, yılda 2 ürün alınabilen 3 bin 150 dönüm tarım toprağında kurulan, altyapı çalışmaları devam eden kısa adı DOMİOSB olan Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Çelik, “tarım arazileri elden gidiyor!” demiş(!) 

Organizecilere 3 bin 150 dönüm yetmedi, bin 250 dönüm tarım toprağında daha genişleme talebinde bulundular. 

Geçtiğimiz günlerde Müezzinler Yeni Mahalle’de yaşayan vatandaşlar evlerinin sudan ucuz kamulaştırma bedelleri ile ellerinden alınacağı endişesini dile getirmişlerdi. Endişelerinde haksız değiller bu bölgede geçen yıl iki ailenin evlerine çok düşük kamulaştırma bedelleriyle el konmuştu.

Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası (SATSO) 1. Meslek Komitesi (Tarım Ürünleri Üretimi ve Ticareti) üyeliği görevinde de bulunan Turgay Çelik, verimli tarım arazilerinin imara açılmasına, satışına karşıymış. Ancak ona göre Kaynarca’nın arazileri Güney’e göre daha verimsizmiş. Sakarya’nın Kuzey ilçelerini gözden çıkarmış. 

Biliyorsunuz, Sakarya’nın Kuzeyi organize sanayi bölgelerinden oluşacak ‘Endüstri Bölgesi’ yapılmak isteniyor. İçinde Karma OSB adıyla kimya sanayicilerinin gelme planları yaptığı 6 bin dönümlük alan da var. Liman, Kuzey Marmara Otoyolu vesaire eşittir rant büyük. İnsan sağlığı, toprak, hava, su küçük

DOMİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Çelik, organizede kendisine ait ilk fabrika temelini de atmış, hayırlı uğurlu olsun. 

DOMİOSB’de tanıdık isimler de var eski Kaynarca Kaymakamı, şu anda Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Ersin Emiroğlu aynı zamanda DOMİOSB Müteşebbis Heyet Üyesi. Müteşebbis Heyet de Kaynarca Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akgünoğlu ve Kaynarca Belediye Meclisi 1’inci Başkan Vekili Seçkin Akcan da var. Kendisi Güven Köyü Balcılar mahallesinden…

DOMİOSB’nin Genel Müdürü ise SEDAŞ Genel Müdürü olduğu 2018 yılı Ocak ayında Kaynarca'da muhtarlar ve halk toplantısında elektrik sorunlarını dile getiren muhtarlara, "İneklerinizi aynı anda değil sırayla sağın" önerisi getirerek herkesi şaşırtan ve güldüren Ersan Şentürk. 

Turgay Çelik’in Adapazarı Akşam Haberleri gazetesinden Nazile Akarsu’ya verdiği röportajdan alıntıyla son verelim: “Tarım alanlarının satışa çıkarılmasının maalesef önüne geçilemiyor. Sakarya’da çok fazla tarım arazisini kaybettik. Parça parça gidiyor tarım arazileri. Sakarya öyle bir kent ki buradaki arazi, iklim, toprak çok verimli, biz hiç sulama yapmadan mısır alıyoruz ama diğer şehirlerde bu olmuyor. Maalesef ki bunun değerini bilmiyoruz. Bu çok önemli bir konu, hep beraber bu konu hakkında bir şeyler yapmalıyız. Eğer bu şekilde devam ederse ileride mahvoluruz. İleride gıda savaşları yaşanabilir. Her an her şey olur. Gelecek nesile sorunsuz gıda bırakmamız gerekiyor. Bugün hunharca katledersek yarın çok beddua alırız.”

Turgay bey’e katılmamak mümkün mü? Çok haklı… - SEDAT BALTA

Turgay Çelik’in açıklamasının tamamını okumak isteyenler için link

https://www.haberlisin.com/haber/14518376/tarim-arazileri-elden-gidiyor