Hemşehrimiz Serkan Taranoğlu’nun adı ülke gündeminden düşmüyor. ANAP’lı eski Bakan Ersin Taranoğlu’nun kardeşi Serkan Taranoğlu, önce SATSO’ya ardından TOBB’a oradan da Cumhurbaşkanı’na danışman olmuştu. Sedat Peker’in iddialarından sonra sağlık problemleri nedeniyle istifa ettiğini duyurdu. 

 

AK Parti eski Milletvekili Turhan Çömez’e göre, Sakaryalı Serkan Taranoğlu gibi danışmanların istifa etmesi, tabanda olayların doğru olduğuna dair inandırıcılığı artırıyor. Beştepe’de lüks otellerde saraylardaki lüksü yaşayan danışmanlar ekonomik krizle boğuşan parti tabanında aldatılmışlık duygusu yaşatıyor. 

 

Turhan Çömez, yurt dışına kaçtığı dönemde bir köşe yazımdan dolayı İngiltere’den beni telefonla aramış ve bugüne ışık tutacak ayrıntıları anlatmıştı. Erdoğan’ı en iyi tanıyanlardan biri olduğuna inandığım eski özel kalem müdürü Çömez, Serkan Taranoğlu ve diğer istifaların arkasında Cumhurbaşkanı’nın olduğuna inanıyor. Çömez, “Süreci mutlaka analiz etmiştir, hızlı anket çalışmaları yaptırmıştır. Aleyhine döndüğünü görmüştür ve istifa talimatı vermiştir. Süreci yönetemeyeceğinin farkına varmıştır’* diyor. 

SATSO DANIŞMANI VE KÖŞE YAZARIYDI

Ancak istifalar olayı temizlemeye yetmiyor. Hemşehrimiz hatta Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Danışmanı olduğu dönemde ilimizde bir internet haber sitesinde köşe yazarlığı da yaptığı için meslektaşımız sayılabilecek Serkan Taranoğlu, istifasına gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi. Kendisiyle bir kaç gez yüz yüze aynı ortamda görüşmek dışında bir tanışıklığım yok, geçmiş olsun dileklerimi belirtmek isterim. 

İstifa eden bir başka isim Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca da iddiaların adresi olarak Serkan Taranoğlu’nu gösterdi. “Savcılık çağırsın Taranoğlu’na sorsun” diyor. Serkan Taranoğlu’nun, *Korkmaz Karaca’ya gitmeyin, o sizdan daha fazla para ister. Benimle bu işi halledin” dediğini iddia ediyor. 

SORULAR YANIT BEKLİYOR

Serkan Taranoğlu şu iki soruyu yanıtlamalıdır. 

Mine Tozlu Sineren’e, “Para vermezsen senin işin hiç bir şekilde olmaz. Korkmaz Karaca’ya gidersen daha çok para ister” sözlerini söylediniz mi?

Marka Holding sahibinden 4 milyon lira istediniz mi?