12 Eylül Müdahalesine Bir de Böyle Bakalım

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draertugrul@hotmail.com 

2023 te yapılacak seçimlerde Cumhur ittifakının adayı Devlet  Bahçeliye göre Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Türk milletinin ise bu gün için İLK HEDEFİ Sayın  Erdoğan'ın ve ekibinin 2003 ten bu yana açık bütçe yolundan ilerleyerek son çiviyi çakmalarına çok az kalmışken   taktik stratejik ve siyasi, hatalara düşülmemesidir. Onun için de temel bir program gereklidir. Bu temel program henüz ortada gözükmüyor. Temel programın ortaya çıkması demek AKP dönemindeki, temel yanlışlarla Cumhuriyetimizi yıkma yollarının Türk milletine açıklanmasını sağlayacak ve Türk milletine bu uygulamayı durdurmak üzere göreve çağıracak program demektir. Bu yıkım yollarının en önemlisi             " BÜTÇE AÇIKLARI+ Paramızın değerinin sıfırlanması gibi Atatürk ilke ve devrimlerinin tersi yoldan gidilmesidir. Sadece son dört yılın resmi bütçe açıkları şöyledir. 

2019  yılı bütçe açığı 81 Milyar  

2020 yılı bütçe açığı 139 milyar 

2021 yılı bütçe açığı 265 Milyar 

2022 yılı bütçe açığı 278  milyar ve en önemlisi  

2022 yılı ek bütçe açığı 880 Milyar TL daha arttırılmıştır. 

TOPLAM: 1620. Milyar 

Bu 1620 Milyar Türk milletinin açık bütçelerle soyularak tam manasıyla iflasa sürüklendiğinin de kesin bir delilidir. 

 O halde 6 lı masa diyecek ki: 

” bunlar bütçeleri açık yaparak Cumhuriyetimize ve onu her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak kuran Türk halkına gafletle yapılan ihanete SON vereceğiz. 

  Anayasamızın 166. maddesine de açıkça bütçelerin denk olması gerektiğini yazacağız. Ayrıca Anayasaya yaptırım koyacağız.  Bütçe açıkları yaparak %5 veya daha fazla enflasyon yapan Hükümetler veya Maliye bakanları TBMM tarafından derhal görevden alınırlar.”  

İşte 6 lı masanın   Atatürk ilkelerine göre bilimsel ve tarihsel programı da ortaya çıktı. 

Türk milletine bu yol neden bir programla iletilmez. Bir bilen varsa söylesin. 

6 Masanın Cumhurbaşkanı Adayına gelince bu programın hemen arkasından o da yapılır. Türk Milleti tarihinin en zor ve en karmaşık bir durağındadır. Bu duraktan ancak ve ancak Atatürk+ İsmet paşa ışıkları, bilim ışığı ve tarihin ışığı ile çıkılır. 

 İşte Atatürk'ün ve İnönü'nün Anıtkabir'den yayınladıkları ışıklar: 

Ulu Önder Atatürk’ün direktifleri   

  •  Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır.  
  • Milli paranın kudretini beynelmilel buhrana karşı masun bulundurmak başlıca gayemizdir  
  •  Açık bir bütçenin sayısız sakıncalarını iyi bilen TBMM nin DENK bütçe yönünde kesin karar sahibi bulunması devletin mali ve hatta genel politikası için büyük güvencedir.  

Milli Şef İsmet İnönü’nün direktifleri   

  • Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz.  
  • Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder  

2023 te seçilecek olan ve Türk milletini kurtuluş yoluna çıkaracağı ümidi ile beklediğimiz Cumhurbaşkanımıza başarılar diliyoruz. 

NOT: 12 Eylül 1980 de yapılan TSK leri müdahalesi sonrasında 3 Aralık 1983 te Turgut Özal seçimi kazanarak hükümeti, kurdu. 0 Gün bir ABD DOLARI 180 TL idi. Bu gün 18.239.000 TL dır. Bu rakamı 180 e bölersek=101.327 eder. Kenan Paşa ve arkadaşları Turgut Özal’a iktidarı devir ettikten sonra iktidara sıra ile gelenlerin ( Turgut Özal+ Yıldırım Akbulut  + Mesut Yılmaz+  Demirel + Çiller+ Ecevit+ Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan.) Hepsi bir biri ardından açık bütçeler yaparak paramızı 101.300 defa ezmişlerdir. Türk Milleti’ni tam manasıyla iflasa sürüklenmişlerdir. Yaptıkları tek şey budur. Bütçenizi DENK yapmadan paranızın değerini vatanınızın toprak bütünlüğünü de koruyamıyorsunuz. Türk milleti vatanına bayrağına nasıl sahip çıkıyorsa hazinesine ve parasına da sahip çıkmayı da öğrenecek ve uygulayacaktır.