Gidişimiz Atatürk Yoluna Uygun Değildir 

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

Draertugrul@hotmail.com 

Gidiş Atatürk gidişi olmayınca tüm gidişler şüpheli olurlar. Türkiye Başbakanlarından en derin devrimcisi ve Atatürkçü olanları İsmet İnönü, Dr. Refik Saydam ve Recep Peker dirler. Üçü de su katılmamış devrimci ve DENK bütçe taraftarı idiler. Yani Atatürk yolundan gittiler. Açık bütçe yapanlar ise şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleri ile tevhit   edenlerdir. Açık bütçe yapınca altın ve döviz fiyatları yükselir bağımsızlık tehlikeye girer ve Türk milleti tam manasıyla iflas eder. 

 

Yüce Dinimizin İlkeleri Dünya Işık Tutan ilkelerdir 

 Av ve Hukukçu Sayın Güner Yiğitbaşı öyle bir laiklik ve din yazısı yazmış ki sanki  yazı yazmamış Türk milletine 2023 hediyesi için düşünceler yazmıştır. Demiştir ki: Bilmezler ki; veya bilirler de işlerine gelmez, İslam’ın eylemsel kural ve farzlarının yanında, ahlaki farz ve kuralları da vardır. Yalan söylememek, insanlara hakaret etmemek, hırsızlık ve yolsuzluk yapmamak, kul hakkı yememek, devletin mali imkânlarını israf etmemek gibi.” 

Zaten bu yazı kendi kendisini takdim etmiş ama biraz daha açalım. 

Bu koyu yazdığım cümleden cımbızla çekersek Müslümanlığın ilkeleri de  zaten ortaya çıkar 

  • Yalan söylemeyeceksin 
  • Diğer Müslümanlara ve tüm insanlara  hakaret etmeyeceksin 
  • Hırsızlık ve yolsuzluk yapmayacaksın 
  • Kul hakkı yemeyeceksin 
  •  Devletin yani milletin malını koruyacaksın.  
  • Onları yok pahasına düşmanlarımıza vermeyeceksin,  
  • İsraf yapmayacaksın.  
  • Gösteriş yapmayacaksın 
  • Dünyada sadece Müslümanlar içinm değil hiç bir insan için  zararlı iş veya eylemin içinde yer almayacaksın.

İşte size Kura’n Müslümanlığının en temel kuralları. Müslümanlığın Kur'an'da yazılı kuralları. 

Bu senenin sözünü da yazalım işi sonuca bağlayalım 

Müslüman, değil bir başka Müslüman için  Tüm insanlık için hiç zararlı iş ve eylem yapmayanlara ve yaptırmayanlara Yüce Allah'ın verdiği addır. 

 

Şu Ahmak İşini Kökünden Çözelim.  

Şu ahmak işini kökünden çözelim. Çünkü kitapsız yayınlarla ahmak sözcüğünü kullanarak İstanbul belediyesi başkanlığı makamını hukuk dışı yolardan ele geçirme süreci bizzat yürütme organımız tarafından yürütülmektedir. Anayasamızın 6.maddesi diyor ki: Hiç bir kimse veya organ kaynağını anayasadan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz. 

Burada açıkça Cumhurbaşkanından, Bakanlar, Genel Müdürlere, müsteşarlara, TBMM ne ve her seviyede yargı organlarına yasak sınırını çizmiştir. O yasak nedir? 

 Her eylem kaynağını Anayasadan alacak. 

Gelelim Ahmak sözcüğünü incelemeye: Ahmak Sözlükteki anlamı şudur. Aklını gereği gibi kullanmayan.  Bununla beraber. Budala veya aptal anlamına da gelebiliyormuşAhmak sözcüğünün bu anlama da geldiğini konuşma sırasında sözlüğe bakmazsanız aklınızın ucundan geçmez. 

Ben birine Ahmak desem  " Aklını gereği gibi kullanmadın” anlamında söylemiş olurum. Çünkü, diğer anlamlarını sözlüğe bakmadan neler olduğunu Türkçe öğretmenleri bile söyleyemez. Yani Sayın İmamoğlu Ahmak sözcüğünün kullanırken YSK üyelerine seçimleri iptal ederken akıllarınızı gereği gibi kullanmadınız demiştir. Eleştirinin biraz ağıra kaçtığı söylenebilir ama o sırada sözcüğün diğer anlamları kimsenin aklına gelmez. Ahmak sözcüğünün örnek bir cümlede kullanılışına sözlük yer vermiştir. O cümle de şudur: En doğru en yüksek fikir bir cahil veya Ahmağın elinde gülünç ve değersiz hale gelebilir. 

Görülüyor ki ahmak doğrudan hakaret sözcüğü değildir.  Nitekim İstanbul seçimlerinin yenilenmesi YSK kararı ile yapılmıştır Bunun tekrarını isteyenlere Türk milletinin İstanbul’da yaşayan seçkin fertleri ellerinin tersi ile iterek 800.000 farkla İmamoğlu’nu tekrar belediye başkanlığına getirmişlerdir. İstanbul seçimlerinin iptalini isteyenler de iptal etme kararı verenler de  bu süreçlerde “Akıllarını gereği gibi kullanmadıkları” kesinleşmiştir. NOKTA. 

Yeni yılda devletimizin  meclisimizin hükümetimizin ve tüm devlet teşkilatımızın açık bütçelere devam dahil ahmakça işlere devam etmemeleri Tüm Türk milleti tarafından beklenmektedir.