Yurt dışında yaşayan yurttaşlarımızın seçime katılmaları konusu

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

14 Mayıs 2023 seçimlerinde yurt dışında da sandıkların kurulacağı ve seçimlerde bu sandıklarda Türk vatandaşlarının oy kullanacakları bilinmektedir. Ancak, yurt dışındaki tüm ülkelerde Türk vatandaşları Enflasyon ve açık bütçe batağında yaşayan Türk milletinin derdini yaşamadıklarından bizi tam olarak anlayamazlar ve bizim derdimize deva olacak seçim yapamazlar. Yurt dışı seçim ve seçmen işini artık Türkiye kaldırmalıdır. O sandıkların güvenliğini sağalmak asla mümkün değildir. Çünkü dış ülkelerdeki sandıklarda oy kullanma günü diye tek bir gün yok. Bu gün den itibaren oy kullanılmaya başlanacak. Sandık kurulu diye bir şey yok. Gizli oy açık tasnif ilkesini uygulamak zordur ve hatta olanaksızdır. İçindeki oyların güvenliği sağlanamaz. İçindeki tüm oylar sahte oylarla her zaman değiştirilebilir. Bu nedenlerle yurt dışı oylar bizi demokrasiye değil daha da karanlığa sürükleyecek etkiler yapmaya açıktır. Örneğin;  ABD de yaşayan bir Türk vatandaşına göre Türkiye’de işler çok iyi gidiyor. Onun bir ABD doları Türkiye’de 20.000.000 Atatürk TL si alıyor.  Sayın Recep Tayip Erdoğan parası ile de 20 TL alabiliyor. Bolluk içinde Türkiye’de yaşayabiliyor. Soğanın kilosunun 20.000.000 TL olması ona dokunmuyor. O zaman da açık bütçe ve enflasyon batağından çıkmak isteyen Türk milletine az da olsa bir çelme atılmış olur. Milli iradenin tecellisinde şart ve gerekli bir uygulama da değildir.

 

Müslümanlık bilim dinidir.

Müslümanlık beşikten mezara bilim okumak dinidir.

Müslümanlık sosyal dayanışma dinidir.

Komşun açken sen tok yatmayacaksın.

Komşunu aç bırakmayacaksın.

Komşunu aç bırakacak Haçlıları yurduna davet etmeyeceksin.

 Türk milletine gelince, bizim bir tek amacımız vardır. Cumhuriyetimizi mili varlığımızı ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Onun için Cumhuriyetimizin parasını hazinesini yeraltı ve yer üstü kaynaklarını bilim kullanarak işletmek Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılmak yegane amacımızdır. Bunun için DENK bütçe yaparak paramızın değerini uluslararası arenada sigorta etmek zorundayız. Denk bütçe yaparak paramızın değerini sigorta etmeyenlere karşı her saat, her gün, her ay, her yıl, mücadele etmek zorundayız. Gelelim güncel duruma. AKP yönetimi açık bütçeler yapa yapa bir gram altın 18 TL iken bugün gram altın 1240 TL dir.1240;18=68eder. AKP döneminde gram altın 68 misli değer kazanmıştır. TL ise altın karşısında 68 defa ezilmiştir. Biz Türk Milleti olarak. ” Yurtta sulh cihanda Sulh” ilkesine bağlıyız. Onun için açık bütçelerin bizi yutmasını ve yok etmesini asla kabul edemeyiz. Onun için açık bütçelere karşıyız. AKP bol bol açık bütçeler yaptığı için AKP yı eleştirmekteyiz. Diğer partileri ise Denk bütçe mücadelesi vermedikleri için onları da eleştirmekteyiz. DENK bütçe durağına / limanına Cumhuriyet gemimizin yanaşmasına kadar bu sürecektir. Bizim kimsenin rakısı ile namazı ile orucu ile zekâtı ile  asla ilgimiz yoktur. Tek amacımız vardır. Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza  ve müdafaa etmek ve Türk milletini en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılmaktır NOKTA:

 

DENK Bütçe ve Tarihten Bir Yaprak

Denk bütçe işi tarihi önemi haiz bir iştir.  Tarih kitaplarının bir sayfasını açalım ve okuyalım. Hangi kitabın hangi sayfası olduğunu da dipnota yazalım.(1 ) Güncel ve geleceğe ait dileklerimizi de sıralayalım.

Atatürk’ün vefatından sonra kısa bir süre daha Başbakanlığa devam eden Celal Bayar Ocak 1939 da başbakanlık görevini Refik Saydam’a devretti. 28 Ocak 1939 da Dr. Refik Saydam TBMM de Hükûmet programını okudu. Program gayet kısa bir programdı.

Program kısa hatları ile şöyledir.” Kabinenin programı şimdiye kadar olduğu gibi bağlı bulunduğumuz Cumhuriyet Halk partisi programını gerçekleştirmek amacına dayanmaktadır. Devrim yasalarını ulusal yapıda sarsılmaz bir surette işlemesini ve adalet örgütlerinin sürekli gelişimini, sağlama yolunda alınmış tedbirlerin uygulanmasını titizlikle sürdürmenin kesin kararındayız

Maliyemizin ana ilkesini, Cumhuriyet döneminin memleketimizde ilk olarak sağladığı ve titizlikle koruduğu gerçek ve samimi anlamı ile DENK bütçe esası teşkil edecektir.

 

(1)  Mahmut Goloğlu: Türkiye Cumhuriyeti Tarihi. III.  Milli Şef Dönemi 1939-1945 T. İş Bankası yayınları İstanbul S.6

NOT: 14 Mayıs 1950 den sonra gelen tüm iktidarlar( müdahale dönemleri de dahil) Cumhuriyet döneminin titizlikle koruduğu gerçek ve samimi anlamı ile DENK bütçe esasını kasıtlı olarak korumamışlardır.