Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draertugrul@hotmail.com 

 2023 yılı TUİK ve ENAG enflasyon rakamları. GOOGLE Amcamızdan kopyalama ile aldım. TUİK ( % 61,98) .Enag ise (%129,27) . Bunların ikincisi doğrudur. Şüphesiz.  Birincisi majestelerinin onayı ile bulunduğu konusunda yaygın kanaat vardır. İkisi de Türk milletinin bağımsızlığının elinden alındığını. Tam manasıyla iflasa sürüklendiğimizi bize apaçık söylüyorlar. Kıvırmakla bir yere varılamaz. TBMM de görüşülen 2024 bütçesi ise 2 Trilyon 650 Milyar açıktır.  CHP İYİ Parti dâhil hiç kimse bu bütçe açıktır oy vermeyiz demediler. Ya kim dedi. YRP Lideri Erbakan dedi. Bu karanlık dehliz AKP+ MHP yi ikisini birden kapatacak kadar ağır bir Anayasa ihlali suçudur. Adı geçen partiler birleşecek kafa kafaya verecekler ve 2024 Merkezi Bütçe Kanun Teklifini TBMM den DENK olarak çıkaracaklardır. Yemin ettikleri 81. Madenin içerdiği görev( Devletin varlığını ve bağımsızlığını koruyacağıma)  budur. Anayasamızın hukuk devleti ilkesinin ve 166. maddelerinin emri budur. Atatürk’ün ve tarihin bize verdiği emir ve görev budur. Gerisi lafı güzaftır. 

İşte Başkomutanımız Atatürk'ün enflasyonu yasaklayan direktifleri 

  1. Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır.  
  2. Milli paranın kudretini beynelmilel buhrana karşı masun bulundurmak başlıca gayemizdir  

Milli, şef İsmet İnönü'nün yasaklama direktifleri 

  1. Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz.  
  2. Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder  

 

Denk Bütçe ve Laik Eğitim Olmadan Anayasa İhlalleri de Bitmez. 

Çünkü bir hastalık vardır. Çalmadan duramazlar. Bu hastalığa kleptomani denilir. Şimdi, de ZAMOMANİ hastalığı çok yaygındır. Bu hastalar zam yapmadan duramıyorlar. 

Ünlü tarihçi TBMM eski Başkan Vekillerinden Sayın Mahmut Goloğlu vardı. 8 ciltlik Milli Mücadele Tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi kitaplarının yazarıdır. O derdi ki düşman düşman olduğu için düşmanlığını yapacaktır. Siz ona düşmanlığını yatırmayacak oluşumlar kurar ve cepheler açarsanız amaçlarına ulaşamazlarDoğaldır ki, ta ABD den gelip Yugoslavya’yı parçalayanlar halen dünyanın en güçlüleridirler. Ama senin bütçen DENK değil eğitimin laik ve çağdaş değildir. Ebetteki duruşumuzla onlara kolaylık sağlıyoruz.  Yurtta sulh cihanda sulh sözü spor için söylenmemiştir. Yurtta sulh açık bütçelerle sağlanamaz.  O zaman cihanda da sulh sağlanamaz. Cihanda sulh sağlanamayınca da onlar savaş çığlıkları ile amaçlarına doğru yürürler. DENK bütçe onun için ilk şarttır. Laik eğitim ondan sonra gelen temel ilk şarttır.  

DENK bütçeye ulaşmadan laik eğitime varmadan bizi Anadolu'dan çıkarmaya yeminli haçlılara yolu kendimiz açmış oluruz. Onun için açık bütçeler yerine DENK bütçe dini, eğitim yerine laik eğitim vatanseverliğin ilk durağıdır. 

 

İYİ Parti de Türk Milletinin  yanındaki yerini almalıdır. Yalpalamak bize yakışmaz 

İyi parti artık bana göre konu edilecek tartışılacak ve görüş açıklanacak durumdan çok ama çok uzaklardadır. NEDEN bu kadar ağır yazdık.  Durum ağırdır da ondan. Yerel seçimleri AKP kazanmasının  Kuvvacılar için yaratacağı  olumsuz dalgayı görmemek  "Durmak yok yola devan "diyen AKP yönetiminin değirmenine su taşımak ve Cumhuriyetimizin yıkılışı yolunda olmak demektir. Çünkü "Durum vahim ama umutsuz değişldir" denilen günlerdeyiz. İşte bu açık bütçelerin listesi: 

Bütçelerin biri birinden açık yapılmalarını biliyorsunuz. Esas mesele budur.  Açık olmayan  AKP+MHP dönemlerine ait tek bir bütçe dahi yoktur. Bütçe açıklarını biliyorsunuz yeninden listeler yapmayalım. Sadece 2024 yılı bütçesine bir göz atalım. Danıştay’ımızın güzide yetkilileri siz de bir göz atın.  

  

2024 Bütçesi 2 Trilyon 650 Milyar açıktır

2024 bütçesinde 8 trilyon 437 milyar TL gelir,   

11 trilyon 89 milyar TL gider öngörüldü.   

Bütçe açığı ise 2 trilyon 652 milyar TL olarak bütçede yer aldı.  

2024 Mali Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Teklifi alelade bir kanun teklifi değildir. AKP+MHP birliği ve beraberliği altında Cumhuriyetimizin yıkılışa doğru "DOLUDİZGİN" götürüldüğünün delilidir. TBMM de 2 Trilyon 650 Milyar açıkla halen görüşülmekte olan 2024 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi maalesef kabul edilecektir. Bu bütçenin T.C. Anayasa Mahkemesi’ne CHP tarafından götürülmesi için, bütün CHP liler, Bütün İYİ partililer, TBMM deki bütün vatanseverler, bütçeyi T.C. Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için nöbette olmalıdırlar. Tarihin bizim kuşağa yüklediği görev budur. Yunan çıkmış İzmir'e Anadolu’da ilerliyor siz hala daha Batı Cephesini kurup Yunan’ı durdurmak üzere düzenli orduya geçmemişsiniz.  İşte aynı durumu yaşıyoruz. Cezayir Kurtuluş Savaşçısı Franz Fanon diyor ki" Her seyirci ya bir alçak ya da bir korkaktır.” Didişmelerimiz eğer düşmanlarımıza yarıyorsa didiş meciler de " VATAN Hainliği” durağına doğru yol alırlar. Hattı müdafaa yoktur sathi müdafaa vardır denilen günlerin adeta içinden geçiyoruz.  

Türk milleti bütün bunlara karşı mücadele etmek tarihi bir görevi icra edecektir.