Cumhurbaşkanımızın 3. Defa Adaylığı Konusu 

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draertugrul@hotmail.com 

Hukukçularımız 3. Defa aday olabilir mi olamaz mı  konusunda iki bölüme ayrılmışlardır. AKP+ MHP partisi üyeleri vardır diyorlar. Diğerleri ise yoktur diyorlar. Oysa Anayasamızın bu konuda kesin ve herkesi bağlayıcı maddesi vardır. Ben şahsen hukukçu değilim ama birlikte çalıştığım devlet adamlarımızdan ve komutanlarımızdan devlet adamlığı kavrayışı/nosyonu almış birisiyim. 

Bu işi kısa bir yazı ile anlatayım. Cumhurbaşkanımız ve ekibinin 22 yıllık faaliyetleri ortadadır. Kendilerine ve ekibine 18 TL den teslim ettiğimiz bir gram altının fiyatı bu gün 29 Ocak 2023 itibari ile 1168 TL dir. Bir gram altını 18 TL den 1168 TL ye yani 64 misline çıkaran bir yönetimin başında bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan  bundan sonra ne yapacak? Gram altını 1250 TL ye mi yükseltecek. Onun için geliniz Atasözümüzü uygulayalım. 

 "ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KARDIR".   

Sayın Erdoğan ve çevresinin bu yolu benimsemesi ve 3. Defa adaylık zorlamalarını bırakması "Yurtta barışı ve cihanda barışı" getirecek yolları açık tutmasını Türk Milleti  kendisinden beklemektedir.   

Okuma yazması olanlar için tekrar yazalım.  

Anayasa Madde 101: “Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.”  

Kesin herkesin anlayabileceği kadar açık herkesi bağlayan bir hükümdür. Bu hüküm Yüksek Seçim Kurulunu da bağlar. 

 

Seçimlere Doğru Gidiyoruz. 

Bugünler Türk milletinin  seçimle Cumhuriyetimizi nasıl kurtarırız sorusunun cevabını vermeye çalıştığı bunun için kafa yorduğu günlerdir.  Seçimler nasıl hazırlanalım ve nasıl katılalım ki: Bilim yolundan, Atatürk yolundan, Anayasa yolundan giderek DENK bütçe yapacak ve laik eğitime dönerek Türk Milletine yapılacak saldırıları def edecek bir TBMM ne ve Ulusal hükümete ulaşalım. " Türk milleti Atı Alan Üsküdar’ı geçti" cümlesini unutmamıştır.  Bugün Türk milletinin her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak kurduğu Türkiye Cumhuriyeti  cebren ve hile ile düzenlenen saldırlar altındadır. Açık bütçelerle Hazinesi iflas ettirilmiştir. Laik eğitimi yok edilmiştir.  Türk milletinin bin bir fedakârlıklarla oluşturduğu Refah vasıta ve kaynakları  haraç mezat pazarlanmıştır. Dilim bundan daha elim ve vahimini söylemeye varmıyor.  Atatürk gününde 80 kuruş  olan bir ABD doları 18.800.000 TL dir. Bu kadar ağır sorunları olan cumhuriyetimizin son yıllarından sorumlu bir siyasetçinin tekrar aday olması veya olmaması Türk milletini çok fazla ilgilendiren bir husus değildir. Cumhuriyetimizin kuruluş yoluna tekrar çıkarılması  hepimizin omuzlarında bir görevdir. Muhtaç olduğumuz kudret de bellidir.  

 

TBMM Başkanı  Hukuk Profesörü Mustafa Şentop Diyor ki: 

 "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu, birinci dönemidir. İkinci defa adaylığı normal prosedürlere göre olur, Meclis'in karar almasına bu anlamda bir gerek yok" açıklamasında bulundu. Prof Dr. Mustafa Şentop  devamla: Bu konuda hukuken hiçbir tartışma yoktur. Demiştir. 

Biz de diyoruz ki: Türkiye Cumhuriyetine Cumhurbaşkanı/ Padişah seçmek sanıldığı gibi sadece Türk milletinin işi değildir. Haçlılar da 1600 den bu yana işin içindedirler. Denk bütçe yapacak laik eğitime dönecek. Tam bağımsızlığı ve kayıtsız şartsız ulusal egemenliği savunacak bir kişinin Cumhurbaşkanı seçilmesi haçlı emellerini de bozar. Haçlılarımıza kıymayalım efendiler

 

Hukukçu Av. Güner Yiğitbaşı diyor ki: 

Hukukçu Av. Güner Yiğitbaşı bu konuyu hukuk adamı olarak açıklamış ve internet guruplarına da yayınlamıştır. Diyor ki: Anayasamızın 101. Maddesi hükümet sisteminden bağımsız yorumlanmalıdır. Anayasamızın bu maddesi yerinde iken bir kimse iki defadan fazla Cumhurbaşkanı seçilemez.  Bu madde YSK da bağlar. Eğer YSK Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığını kabul ederse yargılanmayı da göze almalıdır. Demektedir.