Depremin Acı mesajları ve Deniz Baykal’ın Ölümü 

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draertugrul@hotmail.com 

 

Depremde son  insan kaybımız şöyledir. 24 bin 617 . Dilin klavyelerin ellerin tutulduğu bu rakamın gelişmiş BATI ülkelerinde olabileceği en fazla 100—150 ölüdür. Japonya gibi ABD gibi  gelişmiş ülkelerde. Ama bizde her şey bilim adamları yerine Allah'a kaldığı için böyleyiz. Allah hırsızları demiri ve çimentoyu çalanları korumaz. Onları affetmez. Biz de onları korumayalım ve affetmeyelim. Ama onları hiç affetmediğimiz deprem yaşamadık ki.......... 

 Biz ne zaman kaybettik diye sorarsanız 1950 de kaybettik. Köy Enstitülerini dahili ve harici bedhahalar kapattılar. Halk evlerini kapattılar. DENK bütçe yerine açık bütçe yaptılar. O zaman biz davayı kaybettik.  Atatürk Büyük Nutkun sonunda bu sonuca nasıl ulaştığımızı şöyle tespit etmiştir. "Bugün vâsıl ( ulaştığımız) olduğumuz netice, asırlardan beri çekilen millî musibetlerin ( felaketlerin) bir intibahı ( Toplamı) ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir. Bu neticeyi, Türk gençliğine emanet ediyorum." Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir....14 Mayıs 1950 den sonra günümüze kadar İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahların olacaktır. Dediği günlerdeyiz.  

Bu depremin ağır ama çok ağır sonuçlara ulaşmasının sebebi de budur.  Hala daha depremin bu ağır sonuca ulaşmasında DENK bütçeden uzaklaşmak ve laik eğitimi yok etmekten kaynaklandığı yöneticilerimiz kabul buyurmuyorlar. Yazılmasına ise eller ve klavyeler varmıyor. Ne diyelim. "Tanrım sen onları affet ..onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar" mi diyelim. 

 

Artık Ne yazsak Ne desek Boştur 

 

Artık ne desek ne yazsak boş. Okuyan dinleyen takan yok. İsmet paşa konuşuyor dinleyen yok. Atatürk direktif veriyor uygulayan yok. 

Atatürk diyor ki: Milli paranın kudretini beynelmilel buhrana karşı masun bulundurmak başlıca gayemizdir   

İsmet İnönü diyor ki: Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder  

Atatürk direktif veriyor. Paranızın değerini düşürmeyin diye. İsmet Paşa: “Enflasyon yapmayın açık bütçeler yapmayın Türk milletini rutubetin bir binayı çökertmesi gidi yok edersiniz diyor.” Ama açık bütçeler ve sonuçlarından çok memnun olan Dâhili ve harici bedhahlarımız bu yola devam ediyorlar. O zaman Türk milletini rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok ediyorsunuz. İşte yaşadıklarımız bunlardır. Depremden bu kadar ölü ve yaralı çıkması bandandır. Hileli, binalar inşaatının devamı bundandır. Bu yazdıklarımın zerre siyasetle ilgisi yoktur Yaşam savaşını kazanmamızla ilgilidirler. Altının bir gramı 18 TL den devral 1.130. TL ye yani 63 misline çıkar ondan sonra ne oldu diye pişkinlik yap. Biri çıkıp dese ki ektiklerinizi biçiyorsunuz o suçlu mu olur.  Ondan sonra neden böyle olduk de. 

Bilginiz yetersiz ise ve şayet bir bilen kaldıysa ona sormak da mı yok. 

 

 

CHP Bir Dönem Önceki Genel. Bşk.

 

Sayın Deniz Baykal Vefat Etti 

Sayın Deniz Baykal'ın vefatını Türk milletine  CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu şu mesajı ile duyurdu 

Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun. Kemal Kılçdaroğlu 

Ben kendisini emekli olduktan sonra tanıdım.  Onun beni en çok etkileyen bir siyasi deyişi şudur: 

Enflasyon hırsızlıktır resmi hırsızlıktır.” 

Bu sözü çok tutarlıdır ve çok doğrudur. Onun için ben bu sözünü “Gafletteki Yöneticilerin Anayasayı İhlal Bütçeleri” adlı kitabımızın 135. Sayfasının başına yazdım. Bu sözünü Türk siyasi literatürüne Deniz Baykal’ın öz deyişi olarak ekledim. Açık bütçe Enflasyon ve hayat pahalılığı getirir. Bu gaflet uygulaması  denk bütçe ile biter. Anayasa ve Atatürk açık bütçeleri yasaklamışlardır DEDİRTEMEDEN vefat etti.  

Hırsızlığını duymadık. Kötüleri koynunda taşıdığını görmedik. Hayatta bana göre en üstün başarısı 1 Mart teskeresine top yekûn CHP olarak HAYIR oyu vermesi ile bağımsızlığımızı bir günlüğüne de olsa korumuş olmasıdır. Allah rahmet etsin mekânı Cennet olsun. 

Kimse ona arkasından vatan hainliği gurubu sözcüklerinden Bir tanesini bile kullanamayacaktır. Türk milletinin başı sağ olsun.