EKİM AYI CUMHURİYET AYDINLIĞINA ULAŞTIĞIMIZ BİR AYDIR 

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draertugrul@hotmail.com 

1- Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur 

TTB demiş ti ki: Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur. Tabi iki öyledir. Savaş olmadığı halde Türkiye'de enflasyonu %70 lere kadar uzatanlar ilgisiz ve bilgisizce  açık bütçelerle bu sonuca ulaşmışlardır. Açık bütçe yapmak Anayasamızın 166. Maddesine, hukuk devleti olma ilkesine aykırıdır. Devletin varlığı ve bağımsızlığını yok eden gaflet ve dalalet uygulamasıdır. Açık bütçeler ve enflasyon halk sağlığı ilkesi ile bağdaşmaz. Açık bütçeli toplumlarda sağlık hizmeti, sağlık eğitimi, barınma ve beslenme hizmetleri eşit ve yeterli seviyede sağlanamaz. Sonuçta sağlık hizmetleri insanlara eşit koşullarda ulaştırılamaz. Yaşasın adalet. Türkiye'de ve Ankara'da  hâkimler vardır. 

 

2-ABD Doları Yükseliştedir 

 Cumhuriyet internet haberine göre Dolar 18.510.000 TL oldu. Olmadı gaflet dalalet ve hatta bilinçle yapılan açık bütçeler sonunda harici bedhahlarımız amaçlarına ulaştılar. Son 4 yılın bütçe açıkları şöyledir. 

2019  yılı bütçe açığı 81 Milyar   

2020 yılı bütçe açığı 139 milyar  

2021 yılı bütçe açığı 265 Milyar  

2022 yılı bütçe açığı 278  milyar ve en önemlisi   

2022 yılı ek bütçe açığı 880 Milyar TL daha arttırılmıştır.  

TOPLAM: 1620. Milyar  

Bu kadar bütçe açıkları yaparsanız Dolar hiç dayanamaz tırmanışa geçer. Merkezi bütçemizi açık yapmazsanız DOLAR dâhil hiçbir fiyat( Mazot, benzin. Elektrik, doğal gaz vs.)  tırmanışa geçemez.  Döviz geliri garantili hesap dâhil her şey denendi. Adeta deneme tahtası olduk. Bir de bütçeleri DENK yapmayı neden denemiyorsunuz. Atatürk 15 sene üst üste DENK bütçe yaptı. Dolar 80 kuruştan 81 kuruşa bile yükselemedi.  

Bir de DENK bütçeyi deneyin bakalım. "Bölük dur. Kandıralı sen de dur" diye bir esprimiz vardır. DENK bütçe olunca Dolara sen de dur. Denilmiş olacaktır. O zamanda Kandıralı gibi dolar da duracaktır. Durmazsa söz veriyorum  bir işe yaramaz bu kelleyi keserim.  

 

 

3- Sabahattin Önkibar’a Verilen Hapis Cezası Nedir? 

Çok değerli hemşerimiz ve Gazeteci -yazar Sabahattin Önkibar'a Cumhurbaşkanına hakaretten 11 ay hapis verilmiştir.  Üzüntülü bir durum.  Demokratik hukuk devleti olmaktan çok hızla uzaklaşıyoruz. Ayrıca Müşteki Sayın Cumhurbaşkanımızın ikametgâhı Ankara ve Sabahattin Önkibar'ın ikametgâhı da Ankara'dır.  Dava ise Sayın Cumhurbaşkanımızın avukatı tarafından İstanbul Anadolu yakası Adliyesinde açılmıştır. NEDEN. Hangi usul yasasında vardır bu. Ayrıca Sayın Önkibar  Gazeteci mesleği gereği eleştirecektir. Mesleği budur. İşi budur. Ekmek kapısı budur. Siz bu yolu hapis tehdidi ve tazyiki ile kapatırsanız " geride DEMOKRASİ ve Demokratik hukuk devleti" kalmaz.  O zaman siz Sabahattin Önkibar’dan daha ağır bir zarar yaratmış olursunuz. Üzüldük geçmiş olsun diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da haddimizi aşarak bir hatırlatma yapalım. Cumhurbaşkanımıza hakaret davalarında Sayın Recep Tayyip Erdoğan 33.000 ile birincidir.  Yılar önce şairimiz haykırmıştır. 

Unutma ki şairleri haykırmayan bir millet 

Sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir. 

 Her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk milletini sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk düzeyine indirmeye çalışmayın. Başaramazsınız.  Bunu başarmak herkese bir boy fazla gelir. Ekmek kazanma savaşı veren insanlarımızı gereksiz yere üzmeyin.  Hep birlikte Hukuk ve sosyal devlet yolundan gidelim. Türk milletine uygun ve Türk milletin yakışan yol budur. 

NOT: EKİM AYI CUMHURİYET AYDINLIĞINA ULAŞTIĞIMIZ BİR AYDIR. Bu nedenle Ekim ayı içinde Cumhuriyetimizin ilkelerine aykırı ( açık bütçeler zamlar vs.)  eylemlere  karşı hassasiyetimizi yükseltelim.