2016'nın En acı haftasındayız.

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul
draertugrul@hotmail.com
P.K. 655 Yenişehir-Ankara
Bir ABD Doları  3.526.000 TL oldu

Bir ABD doları 3.526.000 TL oldu. Bu Türk milletinin yıkıldığını ve tam manasıyla iflasa sürüklendiğini gösteren bir rakamdır. AKP iktidara geldiği zaman bir ABD Doları 1.320.000 TL idi. Artış %267 dir. Altın da aynı facia vardır bir gram altın 18.000.000 TL iken bu gün itibari ile 128.000.000 TL dir Artış %700 dur. Bu kadar yanlış bu kadar metotsuz bu kadar insafsız bu kadar açık bütçeli, israf yüklü siyasi uygulamalara can dayanmaz. Bu durumu kurtaracak tek şey vardır. Bütün partiler yakın geleceklerini koltuklarını bir kenara bırakarak DENK bütçe+Laik eğitimde birleşmeli ve milli hükümeti kurmalıdırlar. Aksi halde bu dönem için tarihe karşı suç işlenmiştir denilecektir. Rakamlar ayni zamanda harici bedhahların ilerlemelerinin de rakamlarıdırlar. Hala daha Rumların İstanbul’un fethinde şeytanların dişi mi erkek mi tartışması yaptıkları gibi  TBMM de baş Cumhurbaşkanlığı konusunu tartışılıyor. Ne denir ki. “Allah’ım sen bunları affet onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar.” Demekten başka.

 

El Bab'da Fırat Kalkanı Harekatında 14 şehidimiz var.

Suriye’den  acı haberler gelmeye başladı. Allah sonumuzu hayra çıkarsın. Suriye de; El Bab'da 14 şehidimiz var. Dünyanın en eski en zaferler yüklü ordusunu ÖSO denilen besleme çapulcu bir kuruluşla yan yana getirir ve savaştırırsan olacağı budur. Hala daha AKP yönetimi bilgisizlik nedeniyle Cumhuriyetimizi tehlikelere sürüklediğini kabul etmeyerek iktidara          " DURMAK YOK YOLA DEVAM" diyerek devam  ediyorsa burada bir anomali vardır. Bize yaşatılanlar normal değildir. Son bir ayda ABD Doları 500.000 TL artış gösterdi Esas mesele budur. AKP 2004 ten bu yana Türkiye Cumhuriyeti bütçesini, yabancıların çıkarlarına hazırladığı çıkardığı ve uyguladığının en büyük delili işte bu yükselmedir. Atatürk'ün gününde 80 kuruş olan bir ABD doları tam tamına 3.506.000 TL ye çıkmıştır. Artış %4.000.000 dur. Bu rakamlar da her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak kurulan Türkiye Cumhuriyetini 14 Mayıs 1950 den bu yana gaflet ve dalaletle yönettiklerinin açık ifadesidir. Hükümetimizin içinde işinin uzmanı eser sahibi Dünya ve Türkiye'de düşünce ve bilimdeki seviyesi ile temayüz etmiş kimse gözükmüyor. Bu koşullar altında Suriye bataklığına saplandık. Vatanımıza ve cumhuriyetimize hizmette miyiz? Gaflette miyiz? Neyiz? diye kendini çek edene de rastlanmıyor. Allah bize sabır şehitlerimize mağfiret kalanlarımıza uzun ömürler versin.

 
 
Rusya Federasyonunun Ankara Büyük Elçisi Sayın Karlov’un Bir Polis tarafından Katledilmesi Dünyada Yılın Skandalıdır.
 
Rusya Büyük elçisine sıkılan ve önü öldüren kurşun TBMM ve Hükümetine sıkılmıştır. Ölen Rus Büyük elçisi değildir. TBMM ve HÜKUMETİMİZDİR: Canı malı Türkiye Cumhuriyetine emanet edilen bir misafirimiz olan Rus büyük elçisini koruyamayanlar  bir gün dahi göreve devam etmesinler.  İç İşleri Bakanı Derhal istifa etsin. Kendi işletme işi ile uğraşsın. İç İşleri Bakanlığına Tüm yetkilerle donatılarak  Sadettin Tantan atansın. Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ GATA dahil tüm Askeri sağlık kurumlarımızı tamamen yok etme noktasına getirmeden sağlık bakanlığını bıraksın. TBMM derhal toplansın. AKP hükümetini düşürsün. Bütün partilerin katılacağı seçim hükümeti kurulsun. 2017 malı yılı bütçesi geri çekilsin. 46 Milyar açık kapatılarak yeni bir bütçe uygulamaya konulsun. Tedvhid-i tedrisat kanunu yeniden hayata geçsin. Sayın Cumhurbaşkanımız da sorumlu olmadığı her işe karışmaktan vazgeçsin. Yetkililer ve görevliler yasalara Anayasaya bilime tarihimize Türk milletinin harsına uygun yetkilerini kullansınlar. Bu olay Türk milletini Anadolu'dan atma hareketlerinin gelişmelerinden sadece bir tanesi ve sonuncusudur. Caninin çevik kuvvette polis olması ve arkasından polis operasyonu ile öldürülmesi derin derin düşündürücüdür.  İçinde bulunduğumuz durak vatanımızın selamet durağı değildir.
Çözüm Başkanlık Sistemi midir?

Çözüm, başkanlık sistemi ile daha fazla otoriterleşerek asla gelmez. Yaşadığımız sorunlar, durup dururken olmadı. Bunlar; yapılan yanlışların ve fahiş hataların sonuçlarıdır. Fahiş hatalar zinciri demek daha doğrudur. Bir birinden daha açık bütçeler yapılmıştır. Laik eğitim yerine 4+4+4 gibi ucube bir eğitim sistemi uygulanmıştır. AKP döneminde toplamda 469 Milyar YTL açık bütçeler yolu ile  Türk milletinin cebinden  alınmıştır. Laik eğitim yok edilerek Türk milleti emperyalizmin kolay ilerleyeceği bir düzene getirilmiştir.  Türkiye’yi esenliğe çıkarabilmek için; Bütün aydınlarımızı e yazarlarımızın ifade ettikleri ve Türk milletine tercüman oldukları gibi  bir an önce Cumhuriyetimizin kurucu ideolojisinin gerektirdiği fabrika ayarlarına ( DENK BÜTÇE+ LAİK EĞİTİM) dönülmeli, Türk Silahlı Kuvvetleri güçlendirilmeli, açık bütçelerle zaafa uğratılmamalı  laik-akılcı-bilimsel eğitim sistemini esas alan ve eleştirel akla sahip nesiller yetiştirecek eğitim ve öğretim sistemi egemen kılınmalıdır. Aksi, hüsrandır! Aksi halde TBMM görevini yapmamış olur. Başarılar dilenir.

Yeni Yıl Tebrikimiz. 46 Milyar açıkla yeni yıla giriyoruz. Yen yıl bu nedenle geçen senemizi mumla arayacağımız bir yıl olacaktır. Umudumuz yok. Ama yinede yeni yılda Yüce Allah Türk milletinin bütün fertlerine ve özellikle yöneticilerine bilim ve akıl ihsan etsin diyerek herkesin yeni yıllarını gönülden sevgi ve saygılarımla kutlarım.

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul