Türkiye Cumhuriyeti  AKP Tüzüğüne Göre Yönetilemez 

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draertugrul@hotmail.com 

Konuştuğumuz ve yazdığımız konulara bakarsak,  Deniz bitmiştir. İşin sonuna gelinmiştir. Geçen haftanın güncel yazı konusu bu idi. "Türkiye Cumhuriyeti  AKP yönetimi ile devam edemez." Çünkü AKP, Cumhuriyetimizin temel ilkelerine esasta  karşıt bir partidir. Cumhuriyetimiz DENK bütçe + Laik eğitim temelleri üzerinde kurulmuştur. AKP ise açık bütçe ve Dini eğitim üzerinden ilerlemektedir. Bu yurdun her karış torağını şehit kanları ile sulayarak Büyük Türk Milletinin kurduğu Cumhuriyetimizin esaslarıyla asla ilgisi yoktur. İşte AKP nin iki, temel karne notu. 

18 TL olan bir gram altın 977 TL ye çıkmıştır. Artış 54 mislidir. 

Bir ABD doları ise 1.320.000 TL den 17.330.000 TL ye çıkmıştır. Artış 13 mislidir. 

AKP nin  karnesine bakan bir yabancı uzman aynen şu sonuca varır.  AKP ABD ile işbirliğinde asla bir kusur işlememiştir. Sadık bir stratejik dost olunmuştur. "Durum vahim ama umutsuz değildir" denilen günlerdeyiz. 

Türk milletini bu kadar gaflet ve dalaletle hizmet süresi geçirten AKP ve onun liderini artık fazla ilgilendirmiyor. Allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın. Bu duamız AKP yi de kapsar. 

 

 

Av. Güner Yiğitbaşı  bir ceza hukukçusudur. Hukuk fiil ve ceza konusunda ömür harcamış bir kişidir. Diyor ki:  

Bu haliyle yeni düzenleme; düşünce ve düşünceyi açıklama özgürlüğünün defterini dürmeye, halkın sesini kısmaya ve doğru bilgi edinme özgürlüğünü yok etmeye yönelik, antidemokratik çok korkunç ve tehlikeli bir düzenlemedir.17.06.2022 

Biz Doktorlar muayene bulgularımız ile laboratuvar bilgilerini toplayarak bir karara varan insanlarız. “Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikıyla, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni, genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır” şeklindeki Türk Ceza Kanunu maddesini hâkimlerimiz bilirkişilerimiz nasıl anlayacaklar nasıl uygulayacaklardır. Tarihte eşi benzeri var mıdır? Vardır. Ulu Hakan Abdülhamit Han dönemimde yazılarda yıldız sözcüğü kullanılmazdı. Yıldız sözcüğünden  " Yıldız Sarayı" anlamı çıkarılırdı. 100 yıl sonra eski muhteşem ( Donamayı Haliç'te çürüten, Galata bankerlerinden borç alan fabrika ve okul açmayan) Osmanlı'ya dönmek ne kadar gurur verici bir şeydir. Bu durumda diyecek hiç bir şey yok. İsa Peygamber çarmıha gerilirken dahi insanlığa ışık saçtı dedi k. " ALLAHIM SEN BUINLARI AFFET ONLAR NE YAPTIKLARINI BİLMİYORLAR." 

Biz sık sık yazıyoruz. Sırf iktidarı aldatmak için gerçek dışı rakamlar kullanılıyor diye. Son 4 yılın bütçe açıklarını yapanlar yaptıranlar bizden değildir. Ey iktidar bunlar sizden de değildirler." Son 4 yılın bütçe açıkları şudur diye. Sırf  halk arasında endişe ve korku için değil ama Türk milletine doğru yolu göstermek muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için yazılıyor.  

İşte son 4 yılın bütçe açıkları:    

2019=81 Milyar,    

2020= 139 Milyar    

2020= 246 Milyar    

 2022=278 Milyar   

 Toplam 744 Milyar eder.   

Bu bütçe açıklarını yapanlar yaptıranlar size düşman bize düşman bebeklerimize düşman gençliğimize düşman en önemlisi her karış torağını şehit kanları ile sulayarak Ana yurdumuzu yeniden Ana yurt yapan Büyük Türk milletine düşmandırlar. Bu yazıyı   halk arasında endişe ve korku yaratmak için yazmadım. Sırf uyarmak ve yardım  amacıyla yazdım.  

Genelkurmay başkanımızı hapse atan. Tutuklayan ve de Kuvvet komutanlarımızı Anayasamızın 148. Maddesine göre  Yüce Divan sıfatı ile T.C. Anayasa Mahkemesinde yargılanacakken FETO omurgalı hakim ve savcıların yer aldığı özel Mahkemelerde yargılanması hususuna takılanlara söylemek gerekir ki: Bu kadar kusur kadı kızında da  olur cinsinden bir kusurdur. Yukarıda sunduğumuz AKP karnesine ve son 4 yılın bütçe açıklarına bakarsak gidişimizin şahaneliği apaçık ortadadır.  

Bu kadar gaflet dalalet içinde bütçe hazırlayan ve harcamasındaki tüm denetleme mekanizmalarını ortadan kaldıran bir yönetim için ne yazsak bir faydası yoktur. İktidar bütçelerimizi DENK yapmak yerine emekli insanlarımızın deneyimlerinden yaralanmak yerine onlarla uğraşırsa bacaklarına elektronik kelepçeler takarsa rütbeleri sökerse esas işinden uzaklaşmış olur. Durmak yok yola devam değil sadece, 

 Durmak yok Rütbeleri sökmeye devam.  

Durmak yok kelepçeler takmaya devam.  

Durmak yok Ordu Evlerine girişleri yasaklamaya devam.  

Toplantı ve gösterilerde gaz sıkmaya devam 

Bütçeleri açık yapmaya devam.  

Bu devamlar Türkiye Cumhuriyetine yazık eder. Yapanlara da bir fayda sağlamaz. Tarihe de acı acı geçer. 

 

 

Bu haftanın notu: Açık bütçe ve enflasyon sandıktan çıkan iktidarları götürür. Ey iktidar açık bütçeler sizi götürmeden DENK bütçe yapın. Çünkü Denk bütçe yapan iktidarları yer yarılmazsa gök delinmezse alt edecek hiçbir kuvvet yoktur.