Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

Kara harekâtı+ Konvoya ateş saldırısı 70 ölü derken bir ORTADOĞU  Jenosit harekâtı devam ediyor. Birleşmiş Milletler var mı yok mu bilmiyoruz. Nedir Bu vahşet. ABD ve İngiltere Kuvvetleri anında bölgede yerini, almıştır. Bu çabukluğu Neye borçluyuz. İnsanlık kana bulandı mı artık oraya kan değil su sıkmak gerekir, Ne oluyor dünyanın gözü önünde yapılmakta olan nedir. Bu dünyada mazlum ulusların önderleri de gelip geçtiler. Yıkmak istedikleri ülkelerin önce yönetimlerini" DEMOKRATİK" !!!! Yolla ele geçiriyorlar. Sonra bütçelerini açık yaptırıyorlar sonra eğitimlerini çağdaş bilimle değil ortaçağ doğmaları ile yapıyorlar. Her şeyi hazırladıktan sonra saldırıyorlar. Bunların kim olduklarını Türk Milleti iyi bilir. Bunlar Dünyada eşi görülmemiş galibiyetin mümessilleridirler. 


https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/son-dakika-israil-ordusu-duyurdu-kara-harekati-basladi-

2129868

 

Sayın Özgür Çelik’in CHP İstanbul İl Başkanı Seçimini Kutlama(*) 

Değerli, kardeşimiz Sayın Özgür Çelik CHP İstanbul İl başkanı seçilmiştir. Tebrik eder kutlarım.

Eski ve yaşlı bir CHP li olarak kendisine bazı mesajlarımız olacaktır.

Bizce bir CHP linin iki temel özelliği vardır. O da şudur: Herkesten çalışkan olmak herkesten bilgili olmaktır.

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın felsefesini geliştirmek ve ilerletmektir. 
Cumhuriyetimizin ilelebet payidar olmasını ve yaşamasını savunmaktır.

Bu nedenlerle DENK bütçe taraftarıdır. Laik eğitim taraftarıdır.

 Atatürk yolundan ayrılmaz. Tam bağımsızlıktan sapmaz. İsraf ve gereksiz harcama nedir bilmez.

Atatürk ve İsmet İnönü'nün özellikle aşağıdaki direktiflerini benimser ve hayata geçirilmesi için çaba harcar.

İşte o direktifler:

a)Ulu Önder Atatürk’ün direktifleri  

Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır. 

b)    Milli Şef İsmet İnönü’nün direktifleri  

Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz. 

Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder 

BU direktifleri benimser hayata geçirilmesi için yasal mücadeleler vermekten kaçmaz. Türk milleti her şeyin, iyisine doğrusuna güzeline layıktır der ve günde 16 saat bu uğurda çalışır. Biz de bu düşüncelerle tekrar tebriklerimizi ve başarı dileklerimizi sunuyoruz. Bu yazdıklarımıza uyar ve savunursanız Tüm Türk Milleti bütün gücü ve benliği ile yanınızda olacaktır.

Yeni görevinizde başarılar dilenir.

(*) Ben bu tebriki yazdım yayınladım. Artık Türkiye’de ve Dünyada Atatürk’ün CHP sine ihtiyaç her günden daha çoktur. Ortadoğu’daki savaşın bir jenosit harekatı olduğu her geçen gün daha da netleşiyor.

İlyas Salman’ın Savunması

İlyas Salman denilince her halde kendisini tanımayan hiç kimse yoktur. Belki vardır diye fotoğrafını da ekledim. Ben de kendisini tanımak ve  birkaç defa bir araya gelmek onuru yaşadım. Sanatçı İlyas Salman BİR GÜN gazetesine röportaj vermiştir. Röportajda BİR GÜN gazetesi şu başlıkla yayınlanmıştır. Erdoğan’ı o koltuğa layık görmüyorum. Bunun üzerine İlyas Salman hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talebi ile dava açılmıştır. Bu davada İlyas Salman tutuksuz yargılanıyor. Dün(10 Ekim 2023 te)  İlyas Salman İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Salman savunmasında aynen şöyle dedi.    “ 50 yıl komiklik yaptım.(*). Beni mahkemeye çağıranlar ya da şikâyet edenler kadar komik olamadım.11 Ekim 2023 tarihli gazeteler

Bu haberi ve savunmayı tarafsız ve yorumsuz sunuyorum. 

NOT: Komiklik=Gülme duygusu uyandıran güldürücü ,Güldürücü davranış( TDK Sözlüğü S.1467)