Op. Dr. Aytekin Ertuğrul
draertugrul@hotmail.com
P.K. 655 Yenişehir- Anakara
Adalet aramak bir insan hakkıdır. Önce Adalet nedir? TDK sözlüğün bakalım adalet ne imiş.

1- Yasalarla sahip olunan hakların herkes tarafından kullanılmasının sağlanması, türe
2.-Hak ve hukuka uygunluk, hakkı gözetme
3-Herkese kendine uygun düşeni, kendi hakkı olanı verme, doğruluk
 

Görüldüğü gibi Adaletin üstünde anlaşılmış tam bir tanımı yok. Ama bu gün aranan “ADALETİ” şöyle tarif edebiliriz. Suçu kadar ceza almak hakkı kadar hakkını almak. 14 Mayıs 1950 den sonra adalet denen nesne hiç Türk milleti tarafından görülmedi duyulmadı NEDEN böyle yazdık. Çünkü 14 Mayıs 1950 den sonra her geçen gün artan bir şekilde TBMM den çıkarılan bütçe kanunları ile Türk milletinin cebinden paraları sofrasından yiyecek ve içecekleri alındı. Ve o zaman 280 kuruş olan bir ABD doları bu gün itibari ile 3.522.000 TL oldu. 280 kuruşu 3 TL diyelim ve  3.522.000:3=1.174.000 eder. Bunun anlamı ise 14 Mayıs 1950 den sonra gelenl” DEMOKRASİ KAHRAMANLARININ” TL mizi Haçlı paralarına 1.170.000 defa  ezdirildiğidir. İşte gaflet, dalalet ve hatta h..….budur.

 16 Haziran 2017 tarihindeki gazete ve TV lerin en baş haberi CHP genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ ADALET” yürüyüşüdür. Bu adalet yürüyüşünün bütün Türk milletinin içtenlikle desteklediğine asla şüphe edilemez. Ama bana sorarsanız bu gün en önemli haber bu değildir. Ya nedir. Gelin birlikte okuyalım.

Herkesin bildiği gibi 10 yaşındaki Aylin kaçırılarak öldürülmüştü. Haber bununla ilgilidir. Okuyoruz.” Hürriyetin ulaştığı bir ayrıntı ise kan dondurdu. Katıl zanlısı ŞT nin bir mağazaya olan 500 YTL lik.(*) borcunu ödeyemediği için ailesinin zengin olduğunu düşündüğü Ceylin’i bu yüzden kaçırdığını söylediği öğrenildi.

İşte en önemli haberi budur. Açık bütçe ve enflasyonla milletimizin bir bölümünü 500 YTL için katıl olabilecek seviyeye düşürmüştür. Acı ama gerçek. TBMM derhal toplanarak bütçeyi DENK yapmalı, açık bütçe yapmanın bir gaflet, dalalet ve hatta hıyanet uygulaması olduğunu bundan böyle artık açık bütçeler yapılamayacağını Anayasamızın bunu sağlamak üzere 166. Maddesinin TBMM de oy birliği ile değiştirildiğini bütün Türk milletine ve bütün dünyaya ilan etmelidir.

Mevlana’nın mesnevisi dünyanın temel eserlerinden biridir. Orada bir menkıbe anlatılır.

“ Annesini öldürmekten sanık  bir genç yargılanmaktadır. Kadı gence sorar

Annenizi NEDEN öldürdünüz.
Çünkü annem ahlaksızlık yapıyordu
Peki, o zaman neden annenizi öldürdünüz de ahlaksızlık yaptığı erkeği öldürmediniz.
Eğer ahlaksızlık yaptığı erkeği öldürsem ve annemi öldürmeseydim her gün bir başka insani öldürmek zorunda kalırdım.

Her gün bir Adalet yürüyüşü, bir pahalılık yürüyüşü, bir asayiş yürüyüşü, bir barış yürüyüşü, bir protesto yürüyüşü, bir ezilenlerin yürüyüşü vs yapmak istemiyorsak ulusal egemenlik yürüyüşü yapalım işi kökünden çözelim. Anayasamızın 166. Maddesinin yasakladığı ama 14 Mayıs 1950 den bu yana Türkiye’mizde uygulanan bir Anayasa maddesini de içine alan ( Bu anayasa maddesi şudur. Her sene bütçeler en az %25 açık yapılır. Bu yolla Türk milletinin cebinden paraları sofrasından yiyecek ve içecekleri alınır. Alınan bu paralarla iç ve dış geziler düzenlenir. Çeşitli kademelerde ziyafetler yapılır) Gülmeyin Anayasamızda böyle bir madde yok. Ama 14 Mayıs 1950 den sonra çıkarılan Bütçe kanunları ile yapılan budur.

Son 4 aydır ziyadesiyle yoruldunuz biliyorum. Türk milleti dâhilde ve hariçte açık bütçeler yapılarak laik eğitimden uzaklaştırılarak harap ve bitap düşürülmüştür. Kurtuluş ulusal egemenliğe dönmek bilime dönmek yüce dinimizin Hadis_i Şeriflerine ( Bilim Çin’de bile olsa gidin alın+ Beşikten mezara bilim öğrenin) dönmek Atatürk’e ve kurtuluş savaşımızın ruhuna dönmek. ( Buna bazıları fabrika ayarlarına dönmek diyorlar.) gerekir.

Türk milleti bu karanlık olumsuzluk dehlizlerden de geçecektir. Başarılar dilenir.

(*) YTL AKP nin parasıdır. Atatürk parası 10 Kasım 1938 den bu yana yerle bir edildikten sonra Atatürk parasına karşı işlenen gaflet ve dalalet suçu örtülsün diye paramızdan 000.000 sıfır silinerek bulunmuş ucube bir paradır