Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

 

Bu hafta Deniz Gezmiş , Yusuf ASLAN VE Hüseyin İnan‘ın idamlarının yıl dönümüdür. Onlar,  Müstevlilerimizin ilerlemelerini durdurmak üzere Türk milletinin 14 Mayıs 1950 de başlattığı Cumhuriyetimizi savunma  çabalarının şehitleridir. Ulusal şehitlerimizdir. Deniz Gezmiş ve Adaşları için verilen içinde hukukun zerresi bile bulunmayan idam kararlarının infazı 6 Mayıs 1972 de yerine getirilmiştir. Bu Pazar Halk TV nin Görkemli hatıralarının konusu bu acı olaydı.

Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan ile Hüseyin İnan’ın işledikleri iddia olunan suçlar hiçbir zaman TCK nıun146/1 maddesine uyan ve  idam gerektiren bir suç değildir. En fazla silahlı çete kurmaktan 15 sene ceza verilebilir. Oysa cezalar Anayasal düzeni zor kullanarak değiştirmeye teşebbüsten TCK nünün 146/1 maddesin gereğince idam  verilmiş ve infaz edilmiştir. O dava dosyası için programda zamanın Askeri Yargıtay Baş Savcısı Hak KD. Alb. Nahit Saçlıoğlu’nun karşı ve doğru mütalaasından hiç söz dahi edilmemiştir.

Gelelim Görkemli hatıralarda gördüklerimize duyduklarımıza.

Alt yazılarda yazılanları not ettim. Şu yazılar alt yazılardı:

3 Fidan 52 sene evvel bugün

3 Fidan ikisi 1947 doğumlu biri 1948 doğumlu idiler. Ruhumuzda 1972 den beri dinmeyen sizi

3 Fidan yaşları küçük, TAM BAĞIMSIZ Türkiye sevdaları kocamandı

3 Fidan yiğitler, bizim yiğitlerimiz

Tarih 52 sene sonra bizi daha derin derin düşündürüyor. Tam Bağımsızlık için Samsun’dan Ankara’ya yürütüş düzenlemenin bedeli idam asla değildir. Gençlerimiz alkışlamak ve bağrımıza basmaktır. Bu olay  Cumhuriyetimizin tam bağımsız olmadığını gösteren kesin bir delildir.

Google ye sordum dedim ki 1972 de bir ABD Doları kaç lira idi. O dedi ki. 14 TL. Bugün kaç dedim dedi ki. 32.350.000 TL. Şimdi nereye geldik neden ideamlar infaz edildi amaç ne imiş anladık mı? Bazı yöneticilerimize soralım. Atatürk DENK bütçe DENK bütçe bir daha DENK bütçe diye neden direktif verdi. Açık bütçeler kardeş kavgası getirir. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamları bir kardeş kavgasıdır. Acı ama gerçek budur. Her üç fidanımıza da Allah rahmet etsin ona idam kararı veren mahkeme heyetine, Onaylayan TBMM ne onaylayan Cumhuriyet Senatosuna ve onaylayan Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’a ne diyelim bilemedim. “Allah onları bildiği gibi yapsın.” diyelim de içimizdeki acıyı biraz serinletelim. Çünkü onlar Cumhuriyetimizin yıkılması için müstevlilerin saldırısı olan açık bütçeler ve enflasyona hayır tam bağımsızlığa Türkiye’ye EVET demişlerdir. Açık bütçeler Türk milletini tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. İsmet İnönü böyle diyor. Atatürk daha ileri gidiyor ve diyor ki. Açık bütçeler bağımsızlığımızı yok eder. Geldiğimiz durakta zaten bunlar var. Buradan DENK bütçe ile çıkarız Tam bağımsızlık için de Denk bütçe gereklidir. Bir daha idamlar gerekmesin istiyorsak DENK bütçe yolundan şaşmamalıyız: Denk bütçeler bilim yoludur. Atatürk yoludur. Anayasa yoludur. Bütün  kardeş kavgalarını yok edecek yoldur. Bu yolda Türk Milleti 31 Martta büyük bir adım atmıştır. Gerisi, için başarıla dilenir.