Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draertugrul@hotmail.com 

Yaşadığımız güncelleri artık yolundan çıkmışlardır. Yoluna koymak için ilk şart Bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır. Bunu ben mi söylüyorum Bakın kim söylüyor? 

Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır.(1)  Açık bir bütçenin sayısız sakıncalarını iyi bilen TBMM nin DENK bütçe yönünde kesin karar sahibi bulunması devletin mali ve hatta genel politikası için büyük güvencedir.(1) Mustafa Kemal Atatürk. 

İşte 14 Mayıs 1950 de başlayan macera da budur. 14 Mayıs 1950 de 280 kuruş olan bir ABD doları bu gün (12 Eylül 2020) itibari ile 7.429.000 TL dir. Siz bu garabeti veya gafleti DENK bütçe ile düzeltmezseniz hiçbir şey düzelmez. İşte Atatürk’e inanmayanların onu ebedi başkomutan saymayanların bizi sürükledikleri acı durak burasıdır. 

Korona İşi İyiye Gitmiyor  

Eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarlarından Dr. Aytun Çıray ve Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran) diyorlar ki: 14 gün tüm Türkiye’de sokağa çıkma yasağı koymadan korona ilerlemesi durdurulamaz. 

Ordu Milletvekili Dr. Mutafa Adıgüzel diyor ki: Koronadan toplam vefat sayımız 23.000 dir. Türkiye’de her apartmana korona girmiştir. Hasta sayımız 16.000 dir. 

(E ) Tbp Kd. Alb.Dr. Mehmet Hozikligil de korona ya yenildi.  Koronaya yakalanan veya yenilen meslektaşlarımızın adları da şöyle:  Prof. Dr. Ahmet Uygun. GATA Gastroenteroloji servis şefi. Halen ağır durumda GATA’da yoğun bakımdadır.  Dr. Erkan Özkan. AÜTF 1990 mezunu aile hekimi Covid 19 hastası Ankara Hastanesi anestezi yoğun bakımdadır  ( E) Tbp. Kd. Alb.  Taner Gode. Maalesef kaybettik. 

 

İşte bütçesi açık ve eğitimi laik olmayan ülkemizin hazin hali. 

Bütçesi, açık olmak bir ilahi takdir değildir. Ya nedir. Açık bütçeler yapmak ve uygulamak “Dahili ve harici bedhahların” işi ve takdirdir. 

Denk bütçe yapmaz ve laik eğitme dönmez isek gideceğimiz yerler daha karanlık yerledir. 

. Türk Milletine Sevr’i yırtıp atmanın ve LOZAN yolunu açmamın bedelini, dahili ve harici bedhahlar ödetmektedirler. Bu haberler ve yaşadığımız günlerin anlamı budur. 

Gazeteci ve Haberciler Artık Bu Yüzyılda Tutuklanmasınlar. 

3 Gazeteci haberleri yüzünden tutuklu idiler. Barış Pehlivan+Hülya Kılınç+Murat Ağırel. Gazeteci habercidir. Gördüğünü duyduğunu kokladığını eli ile tutuğunu haberleştirir ve yazar. Bunlar suç olmaz. Ama habere gerçek dışı iftiralar ve hakaretler varsa o iş başka.  Demokrasilerde düşünce ve bilim suçu olmaz. Düşünce ve bilimin bir üst sınırı da olmaz. Diktatörlükle yönetilen ülkelerde diktatör gibi düşünmemek ve aykırı düşünceler ileri sürmek çağımızda sadece diktatörlükle yönetilen ülkelerde suçtur. NOKTA: 

Geçen hafta da yazdık. . Türk milletinin gündemi tektir. Bir ABD doları 80 kuruş iken bu gün 11 Eylül 2020) itibari ile 7.429.000 TL dir.  

Türk Milletinin gündemi budur. Gerisi oyalama gündemleridir. Oyalama gündemlerinin en ustaları   14 mayıs 1950 den sonra iktidara gelenler veya  iktidara getirilenlerdir.  

 

NOT:1: Geçen hafta yazıma acı bir not eklemek zorunda kalmıştım. Acı not bizim 6 sınıf küçüğümüz askeri, Tıbbiyenin mert cesur çalışkan kardeşlerimizden( E) Tabip Albay Dr. Mehmet Hozikligil korona dolayısı ile görevi, başında şehit düşmüştü. Bu hafta ise acı notu. Genel Cerrah ( E) Tbp. Kd. Alb.  Taner Gode için koyuyorum. Dilerim bu son acı notumuz olur. Allah kalanlarına sabır ve başsağlığı versin. Unutulmasın. Ananları daima çok olsun. Yüce yaratan bu dualarımızı kabul etsin.  NOT 2:Hemşerimiz Gazeteci- Yazar İsmail Saymaz Türk basının Amiral gemisi SÖZCÜ Gazetesine hem yazar hem muhabir olarak görevine başlamıştır. Hayırlı ve uğurlu olsun. Daha ilk günden12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunan tarikat mensubunun babasına 50. Milyon TL susmak için rüşvet önerdiğini yazdı. Başlangıç güzeldir. Böyle gidelim. Ancak bütçelerimiz açıktır. Açık bütçe ile bir millet ancak yerlerde sürünür, Bizi bu hallere getiren melun şey de açık bütçelerdir. Danıştay’da açık bütçelerin ve zamların iptali için  tarafımdan açılan davalar Türk milletinin bir ferdi olarak açılmıştır. Türk Milleti,  bu davaların Anayasamıza ve Atatürk direktiflerine  uygun olarak sonuçlanmasının ardından artık zamlı bir gün bile yaşamayacaktır. Değerli hemşerimiz İsmail Saymaz’ın bu habere ve davalara ilgilerini esirgememesi beklenir.