Eylül Ayı İyi Gitmiyor. 

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draetugrul@hotmail.com 

Kahramanlarımızın Rütbeleri de Söküldü 

Emekli orgeneraller  Çevik Bir,  Çetin Doğan, Fevzi Türkeri,  Ahmet Çörekçi, İlhan Kılıç, emekli korgeneraller  Çetin Saner,  Yıldırım Türker, Vural Avar, emekli koramiral Aydan Erol, emekli tümgeneraller  Erol Özkasnak,  Cevat Temel Özkaynak, Kenan Deniz ve emekli tuğgeneral İdris Koralp'ın rütbeleri söküldü.  

Baştan sona hukuk ihlalleri serisi içinde gerçekleşen bu yargılamalar tarihe  acı bir anı olarak geçecektir. Türk Ordusunun 1071 den sonra yeryüzündeki düşmanları en az 5 kat artmıştır. Bu artış 1453 ten sonra sürerek devam etmiştir. Bu artışlar 9 Eylül 1922 den sonra karesi ve küpü olarak artmıştır. Türk ordusunun düşmanlarına “ Dahili ve harici bedhahlar” adı verilir. 

Onlar ki bazıları vefat etmiştir. Şehit olmuşlardır. Bir kısmının rütbeleri sökülmüş GAZİ olmuşlardır. Onlar Cumhuriyetimizin ölmez nigahbanlarıdırlar. Türk milletinin gönlündeki tahtlarını hiçbir şey ortadan kaldıramaz. 

Camide Nutuk Çeken Bir siyasetçi 

 

Bu gün ( 12 Eylül 2021) gazetelerde bir haber ve bir resim yer alıyor. Haber şudur.Sivas’ta hayırseverlerce yaptırılan Yıldızlı Tanyeri camiinin açılışmda AKP li İsmet Yılmaz mikrofonla cemaate seslendi. Ne dediği  beni ilgilendirmiyor. Elbetteki, bir siyasetçi, hangi partiden olursa olsun Türk milletine seslenecektir. Ve diyecektir ki: AKP iktidara geldiği gün 18 TL olan bir gram altını bu gün itibari ile 488 TL ye çıkardik. Bu rakamları diğer rakip patilermiz hayal bile edemezler. Şaka bir yana Cami ile kışlaya siyasetçi, siyasetçi kimliği ile giremez ve NUTUK atamaz. 

 

 

Kılıçdaroğlu Kılıcını Çekti Mi? 

Kılıçdaroğlu son günlerde kılıcını çekmiştir.  

 Sayın Kılıçdaroğlu 11 Eylül 2021 de  İzmir’de sanayici ve iş adamları ile bir araya gelerek şöyle demiştir. “ Avrupa Birliğinde en küçük yolsuzluk yapan bir kimse siyaset kurumunun dışına çıkarılıyor. Bizde ne kadar yolsuzluk yaparsanız o kadar yukarılara çıkıyorsunuz.” 

Doğru mu yanlış mı? İstisnalar kaideyi bozmaz . Karar sizin. 

 

DENK Bütçe Mücadelesi Bütün Türk Milletinin Mücadelesidir 

1600-1920 arasında açık bütçeler borçlanmalar okul ve fabrikaların yokluğu döneminden sonra SEVR Anlaşması ile sonuçlanan süreci Türk milleti acı acı yaşamıştır. DENK bütçe mücadelemiz ancak  19 Mayıs 1919 da Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlamıştır. Bu mücadelemiz aralıksız 10 Kasım 1938 e kadar sürmüştür. Bu tarihte bir ABD Doları 80 kuruş bir sterlin ise 610 kuruş idi. 

Bu gün bu değerler ABD Doları=8.443.000 TL dir. Bir sterlin ise; 11.585.000 TL dir. Hala daha neler oluyor diye soranlara bu rakamlar bir şey söylemiyorsa yapacak bir şey yok demektir.  

12 Eylül Nedir Ne Değildir 

12 Eylül 1980 tarihinin 41. Yılı anıldı, kutlandı,  anıları yeniden dile getirildi ne derseniz deyin. Cumhuriyetimizin müdahale dönemlerinden sadece  biridir. 

Bu süreci en yetkili ağızdan David Rockefeller’ın ve Rothschild’in ağzından dinleyelim. 

“ 12 Eylül darbesi, bizin isteklerimiz doğrultusunda yapıldı. Bir sağcılar bir solcular ülke yönetimine geliyorlar bizim isteklerimiz doğrultusunda ülke ekonomisini yönlendiriyorlardı. Fakat  Amerika ve Avrupa’da gelişmiş ülkelerin piyasaları doyuma ulaşmışlar ve biz yeteri kadar mal satamaz olmuştuk. Bunun üzerine diğer az gelişmiş ülkelerde uyguladığımız planı onlara da uygulamak istedik( Burada onlara da Türklere de demektir) ve serbest piyasa ekonomisine geçmelerini ithalatın serbest bırakılmasını istedik. Bu isteğimizi kabul etmiş gözüküyorlar ama işi uzatıyorlardı. Bunun üzerine provokatörlerimiz aracılığı ile sağ ve sol kavgaları başlatıldı. Ülke halkı sağcı ve solcu olarak ikiye bölündü ve çatışmaya başladılar. Binlerce Türk genci uydurma ideolojiler uğruna can verdi. Sonra da darbe geldi. Olaylar bıçak gibi kesildi. Zavallı ülke halkı bu sözde başarıyı darbenin bir neticesi olarak gördüler. Aslında provokatörlerin görevi bitmiş sahneden çekilmişlerdi, Ondan sonra Özal isteklerimiz doğrultusunda kapıları sonun kadar açtı.( 1) 

Özal iktidara getirildiği tarihte bir ABD doları 180 TL idi. Bu gün ise yukarıda yazdık. 8.445.000 TL dir. Takdir sizindir. Ey Türk milleti dahili ve harici bedhahların bu  karanlık yollardaki faaliyetlerini sistem bilinciyle ne olduklarını çözemiyorsan başarı şansımız hiç yoktur. Türk Milletine  Başarılar dilenir

 

(1 ) Op. Dr. Aytekin Ertuğrul: Büyük İhanet ve Milli Reaksiyonlar. Togan Yayınları Nisan 2015 S. 167 

 

Haftanın Sözü: Sevmek insanların birlikte aynı yöne doğru bakmalarıdır. Andre Gide