Yeni Hükümet Programı ve Cumhuriyetimizin İlk Yılları

65. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti TBMM den güvenoyu aldı. Göreve başladı hayırlı ve uğurlu olsun. Yalnız bir yere aklım takıldı aklımın takıldığı noktayı sizinle paylaşmak, istedim. Gelin paylaşalım.
 

TBMM kürsüsünde hükümet programını okumuş ve programda şu veciz cümleye yer vermiştir. Buyurun bu veciz cümleyi birlikte okuyalım. 


Yıldırım, "2002'den sonra elde ettiğimiz bütün  başarıların mimarı hiç  kuşkusuz partimizin kurucusu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır.  Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde oluşan bu kazanımları onun liderliğinde  çalışarak hep birlikte çalışarak, geleceğe  taşıyacağız." diye konuştu.( İnternet sitelerinden kopyalanarak alınmıştır) 

Peki, nedir AKP nin Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkalığı+ Başbakanlığı+ Cumhurbaşkanlığındaki başarıları ve kazanımları ki biz bu kazanımları “Onun liderliğinde çalışarak hep birlikte çalışarak geleceğe taşıyacağız. AKP nin özet karnesini artık hepimiz biliyoruz. 
 

Hırsızlık ve enflasyon batağında boğuşa boğuşa büyük Türk milleti fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüştür. İşte AKP nin karnesi ve İşte harap ve bitap düşürülmemizin rakamları

 

·         AKP iktidarında tam tamına 469 Milyar YTL eski para ile yani esas paramız TL ile 469 katrilyon TL Türk milletinin cebinden bütçe açıkları para basılarak kapatılmak sureti ile zorla alınmıştır. 75 Kaçak AK saray parasına denk bir paradır.

 

·         Bir gram altın 2004 te 18.000.000 TL idi. Bu gün 118.000.000 TL dir. Artış %650 dir.

 

·         Çeyrek altın 2004 te 24.000.000 TL iken bu gün 195.000.000 TL dir. Artış %800 dur.

 

·         Bir ABD doları 1.320.000 TL iken bu gün 2.970.000 TL dir. %150 dir.

 

·         2003 teki hazinemizle 7.340.000 kg altın alınırken bu miktar 2015 te 4.836.000 kg a düşmüştür. Düşüş %45 tir.

 

Sayın Hükümetimiz bu rakamları bilmiyor mu? Bilerek mi Sayın Başbakan böyle konuşarak Türk Milletini aldatmaya çalışıyor. Bilmiyoruz. Anma bildiğimiz bir şey var ki bu rakamlar Türk milletine bütçe ve para oyunları kullanılarak ihanete uğradığının kesin rakamlarıdır.


Şimdi bir Türk vatandaşı olarak düşünüyorum. BU rakamlara bizi getiren liderimiz kimse yine onun izinden mi gideceğiz. Peki, Türkiye Cumhuriyeti döneminde her şeyde başarılar dolu bir dönem var. O dönemden niçin örnek alıp uygulamıyorsunuz. Orada DENK bütçe var+ Laik eğitim var+ Devletçi ekonomik uygulamalar var+ Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak var.  Bu ilkeler uygulanarak gerçekten dünyaya örnek bir Cumhuriyetin kuruluşu ve yükselişi var. 

Cumhuriyetimizin ilk yıllarının karnesini de yazalım ve birlikte görelim:

1 Gram altın 4 TL. Bir ABD Doları 80 Kuruş. Çeyrek altın 6 TL. Enflasyon 15 senede toplam %-35. Yani enflasyon değil deflâsyon olmuş. Yapılan 15 adet bütçenin 12 si denk, ikisi fazla vermiş. Biri açık. O da 1929 dünya ekonomik buhranı nedeniyle. Ertesi yıl alınan tasarruf önlemleri ile 1929 yılı dünya ekonomik buhranının zararları kapatılmıştır Dikilen fabrikaların kazma kürekle döşenen demiryollarının haddi hesabı yok. AKP ve daha öncekiler sata sata hala bitiremediler. İşte bu gün gittiğimiz ROTA 14 Mayıs 1950 de dâhili ve harici bedhahlar koalisyonu yönetimlerce uygulanan Hıyanet-i Cumhuriyet rotasıdır. Hıyaneti Cumhuriyet Rotası= SEVR Rotasıdır. Baylar ve bayanlar anlaşıldı mı? Anlaşılamayan bir nokta var mıdır? Bir sorunuz ve itirazınız var mıdır? Size gaflet ve dalaletle Hıyanet-i Cumhuriyet rotasındasınız demeye dilim varmıyor bu nedenle size gittiğiniz yolda Allah sizi muvaffak etsin diyorum.. 

NOT: Ramazan ayı tüm İslam alemine kutlu ve mutlu olsun. Kısmet olursa ilk Ramazan sohbet yazımızı haftaya yazacağız.