Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draertugrul@hotmail.com 

Çok derin değerlendirmelerle güncel yazılar yazan Sayın Sefa Yürükel öznel Türk düşüncesini derlemiş toparlamış ve bize göndermiştir. Bütün düşüncelerinin özünü ise şu paragrafta açıklamıştır   

  • “Türk Millet ve Devletinin bugünkü zor durumdan çıkışı ve yok olmaması tamamen Türkiye Milli Birleşik Cephesinin kurulması ve Türkiye Milli Kongresinin toplanmasına ve Türkiye‘nin her yanında örgütlülüğü ve seferberliğine bağlıdır.”  
  • Buna hayır diyecek ve kayıtsız kalacak Türk milletinin hiç bir ferdi olamaz. Yoktur. Bu düşünceler ayni, zamanda  Anayasamıza, Atatürk yoluna ve Atatürk ilkelerine de uygundur. Anayasamızın neresine uygundur derseniz o paragraf da şudur:  
  • Topluca Türk vatandaşlarının milli gurur ve iftiharlarda, milli sevinç ve kederlerde, milli varlığa karşı hak ve ödevlerde, nimet ve külfetlerde ve millet hayatının her türlü tecellisinde ortak olduğu, birbirinin hak ve hürriyetlerine kesin saygı, karşılıklı içten sevgi ve kardeşlik duygularıyla ve "Yurtta sulh, cihanda sulh" arzu ve inancı içinde, huzurlu bir hayat talebine hakları bulunduğu; FİKİR, İNANÇ VE KARARIYLA anlaşılmak, sözüne ve ruhuna bu yönde saygı ve mutlak sadakatle yorumlanıp uygulanmak üzere.   
  • TÜRK MİLLETİ TARAFINDAN, demokrasiye âşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunur   
  • Demek ki Anayasamız TÜRK MİLLETİ TARAFINDAN, demokrasiye âşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunmuştur.  Bu demektir ki Anayasamız ulusal egemenliği Cumhuriyeti laik demokratik hukuk devletini korumak görevini Türk milletine Anayasa ile vermiştir. Bu gün böyle bir görev varsa ki vardır. Türk milleti neden görevini sandıkta yapmanın huzuru ve mutluluğu içinde değildir Ve neden Türk milleti görevine sahip çıkmamaktadır.   

 

                           Dolarla ilgili haberler çok çok iyidir 

Dolarla ilgili haberler çok çok iyidir. İzlenen politika amacına uygundur. İzlenen politika Türkiye Cumhuriyetini 2. LOZAN anlaşmasına süratle sürüklemektir. Buradaki başarıyı Türk milleti ve TBMM ile AKP milleti ve de MHP milleti arasındaki sıkı işbirliğine ve beraber yürümemize borçluyuz. Az azmanda büyük işler başardık. Daha az zamanda  Daha büyük işler başaracağız. 1.320.000 TL ye devraldığımız  ABD Dolarını bu gün itibari ile 23.350.000 TL ye çıkardık ABD ye olan bağlılığımızı stratejik müttefikliğimizi  tam anlamı ile gösterdik. TBMM lisimiz ve Hükümetimiz dünyada 100 yılda bir gelen  Başkomutanımız  Atatürk'ün izinde ve DENK bütçe yolunda iken vatandaşlarımız asla endişe etmemelidirler. NOKTA 

Yetkin, kararlı,  azimli ve yiğit bir yazar. Sedat Şenermen Bugün, Tam bağımsızlık laiklik konularında yetkin, kararlı,  azimli, yiğit  yazar dostumuz olan Sedat Şenermen'den Adana Söz Gazetesinde yer alan Atatürk ve tam bağımsızlık yazısını  sunuyorum. Ancak bu öznel ve güzel yazısını neden Atatürk'ün su direktifleri ile  süslememiş? 

Onları da ben ekliyor ve yazıyı tamamlıyorum. 

  • Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır.  
  • Milli paranın kudretini beynelmilel buhrana karşı masun bulundurmak başlıca gayemizdir  
  •  Açık bir bütçenin sayısız sakıncalarını iyi bilen TBMM nin DENK bütçe yönünde kesin karar sahibi bulunması devletin mali ve hatta genel politikası için büyük güvencedir. Atatürk (1) 
  1. Atatürkçülük. 1. Kitap Genelkurmay Başkanlığı yayınları 1982 Ankara 

https://www.sozgazetesi.org/zor-yazi/ataturk-ve-tam-bagimsizlik/ 

 

Anayasanın tas tamam uygulanması halinde; Açık bütçelerle milyonlar açlığa sürüklenemez 

Hukukçu avukat Sayın  Güner Yiğitbaşı özetle diyor ki; “Muhalefet muhalefette olduğu için halk lehine kararlar alamıyor ve uygulamaya geçemiyor. Halk ekmek, açlık ve bilgisizlik açmazına sürüklenmiştir. BU nedenle   oyunu verirken bilinçle hareket edemiyor.” 

Oysa Anayasamız hala daha dünyada örnek bir demokratik hukuk devleti anayasasıdır”. Anayasanın tas tamam uygulanması halinde açık bütçeler yapılamaz. Açık bütçelerle açlığa sürüklenen milyonlar açlığa sürüklenemez. İşte Türkiye'de zurnanın zırt dediği yer burasıdır. Biz ( Ben + 2 kafadar avukatım) Danıştay nezdinde 2018 den beri her yıl açık bütçelere  karşı Anayasamızın 74. maddesine dayanarak davalar açıyoruz.  Oysa Ana Muhalefet Anayasamızın 150. maddesi gereğince  bu davaları doğrudan T.C. Anayasa Mahkemesinde açma hak ve görevine sahiptir. Siz açık bütçelerle Türk milletinin tam manasıyla iflasa sürüklenmesini( İsmet Paşa) ve Cumhuriyetimizin bağımsızlığının elden çıkmasını seyredin( Atatürk) ondan sonra da mazeret üretin. Çok değerli hukukçu kardeşimiz de " Muhalefet ne yapsın” diye makaleler yazsın. Hayır. Mevzubahis olan vatansa gerisi teferruattır. Ben söylemiyorum bu veciz cümleyi Atatürk söylüyor. Dört yıldır Danıştay’da açtığım davalarda hep oybirliği ile ret kararları çıkmıştır. Yiğit bir Türk hukukçusu çıkıp bu adam haklıdır diye karşı oy bile yazamamıştır  BU davalar benim değil Türk milletinin davalarıdır. Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu Türk Milleti adına karar vermektedir. Türk milleti adına karar vermek demek: Anayasaya hukuka vicdani kanaatlere göre bağımsız olarak karar verilmesi demektir. NOKTA: