Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

Türk Milletine inananlar ve güvenenler yeniden kazanmaya başladılar. Bugün 31 Mart haftası mesajımızda aynen şunu yazdık. “Bu gün Sandık başındayız.  Görevdeyiz. Allah Türk milletini “on yılda her savaşta” olduğu gibi bugün de muzaffer kılacaktır.

  • Ne mutlu Türk’üm diyene

Bu sözlerimizi sabahleyin yazdık. İnanarak Türk milletinin büyüklüğüne güvenerek Türk milletinin yüksek karakterini bilerek yazdık.

Saat 22 itibari ile Türkiye genelinde rakamlar şöyledir:

CHP= % 38,2

AKP=37

DEM:5,8

YRP:4,4

İYİ P=3,2

MHP=3,4

Diğerleri=8,4

Bu sonuca Türk milleti neden ve nasıl ulaşmıştır. İki nedenle:

 İsmet İnönü’ye göre Parası ezilen Türk milleti tam manasıyla iflasa sürüklenmiştir.  Atatürk’e göre Parası ezilen Türk milleti bağımsızlığını kaybetme noktasına gelmiştir.

 AKP nin birbirinden açık bütçeleri ve karnelerine göre Türk Milleti geç bile kalmıştır.  CHP Atatürk’ün 6 okla belirlenen ilkelerine tam olarak döndüğünde onu yenecek hiçbir güç ve kuvvet yoktur.

İşte son 3 yılın bütçe açıkları

2022 yılı bütçe açığı 278  Milyar ve 

2022 yılı ek bütçesi açığı 880 Milyar  

2023 Bütçesi TBMM de 660 Milyar TL  açıkla kabul edilmiştir.

 2023 Bütçesine ek bütçe olarak çıkarılan 1,1 Trilyon açık ek bütçe de TBMM de kabul edilmiştir.

2024 yılında ise Bütçe açığı  2 trilyon 652 milyar TL olarak bütçede yer almıştır.

TOPLAM: 5 Trilyon 580 Milyar

İste AKP karnesi:

Çeyrek altın 24 TL den 3453 TL ye çıkmıştır. Artış 143 mislidir 

Gram Altın 18 TL den 2032 TL ye çıkmıştır. Artış  112 mislidir 

 Bir ABD doları 1640000 TL den 31.052.000 TL ye çıkmıştır. Artış 18 mislidir. 

Türk milleti bu karneye ve bütçe açıklarına göre AKP ye seçimde adeta sembolik bir noter “İHTARNAMESİ” çekmiştir. Tabi iki anlayana. AKP+ MHP açık bütçeler yolundan dönmezlerse Türk milleti bu ihtarnamenin gereğini yapacaktır.

Türk milleti buradadır. Görevi başındadır. Birinci vazifesi “ Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

 

Türk Milleti tarihteki insanlık başarılarında imzası olan bir millettir. İstanbul’u alarak Orta Çağı kapatan ve Yeni Çağı açan millettir. Yine Türk milleti Kurtuluş Savaşını kazanarak dünyadaki ezilenlerin ezilmelerine “ Kurtuluş Savaşı vererek örnek ve öncü olmuş bir milletin adıdır. Başkomutanı Mareşal Gazi Mustafa Kemaldir. Türk milleti Yüce Müslümanlığa kendisini adamıştır Bilim yolundan gittiği zaman zaferler kazanacağını bilmektedir. Ancak dikkatli yürümek zorundadır. Çünkü onun kulağını Başkomutan şu cümle ile çekmiştir.

İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum edecek dâhili ve harici bedhahların olacaktır. Bu direktif Türk Milleti’ne verilmiştir. 9 Eylül 1922 de Düşmanlarımız denize dökülmüşlerdir. Başkomutanımız TBMM de 4 Ekim 1922 tarihinde şu özet konuşmayı yapmıştır.

“ Bu Anadolu zaferi tarihte bir millet tarafından benimsenen bir fikrin ne kadar güçlü ve yaratıcı kuvvet olduğunun en güzel örneği olarak kalacaktır…Ve ben böyle bir  Milletin ferdi olmakla en büyük mutluluğu duyuyorum

İlk ve tek ışığımız Atatürk’tür. Dinsel ışığımız Yüce Peygamberimizdir. Kaynağımız bilime inanan Türk Milletidir. Biliyoruz ki bilim yolundan gitmeyenlerin sonu karanlıktır. Seçimlerde kazandığımız bu zaferimiz Türk Milletine kutlu olsun.

 Ne Mutlu Türküm diyene.

 

NOT :Kaynarca'da belediye Başkanlığı  seçimlerini kazanan YRP adayı Kadır Yazgan'ı kutlarım . Başarılar dilerim. Bizi DENK bütçe yolunda  yürümekten ala koyanlara bütün Türkiye'de de Kaynarca'da da  DUR denilmiştir. Burada şaşılacak bir şey yok.