Kaynarcalı Belediye Başkanı Adaylarına Sorularımız

                                                                     Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

                                                                     draertugrul@hotmail.com

 Kaynarca Belediyesi Başkanlığına aday gösterilen değerli Kaynarcalı hemşerilerimizin listesi ile yazımıza başlayalım.

Kaynarca belediye Başkan Adayları

Adalet ve Kalkınma partisi   Murat Kefli

Cumhuriyet Halk Partisi  Nalan Akçay

Saadet Partisi: İbrahim Çakar

Büyük Birlik Partisi Mustafa Boğaz

Demokrat Parti: İsa Soysal

Adaylarımızın hepsi birbirinden değerli birbirinden daha Kaynarca sevdalısı şahsiyetlerdir. Ama bilinmelidir ki Kaynarca’mızın sorunları Türkiye’mizin sorunlarından ayrılamaz. Hepimizin artık çok iyi bildiği AKP karnesi Kaynarca için de geçerlidir. AKP karnesi Kaynarca’da da yaşanmaktadır.

Kaynarca’da da 2002 den bu yana;

   Açık bütçeler yapılarak Türk milletinin cebinden milyarlarca YTL kanun zoru ile alınmıştır.

Bir gram altın 18 YTL den 220 YTL ye çıkmıştır. Artış 12 mislidir

( ABD Doları)1.320.000 TL den 5.246.000 TL ye çıkmıştır. Artış 4 mislidir

Çeyrek altın 24 YTL den 363 YTL ye çıkmıştır. Artış 14 Mislidir.

O halde Kaynarca belediyesi başkanlığına aday olan değerli hemşerilerimiz Başkan seçilmeleri halinde bu karnenin sürüklediği çamurlar, derin hasarlar yıkıntılar moral ve geçim sorunları gibi derin sorunların Kaynarca halkına yüklediği zorluklarla savaşacaklardır. Bu nedenle tüm adaylarımıza aşağıdaki soruları yöneltiyoruz.

Siz bu AKP karnesinin neresindesiniz. Yanında mısınız karşısında mısınız yoksa bu karne ile mücadele eden Kaynarcalı hemşerilerimize biz karışmayız ne halt ederseniz edin mi diyorsunuz? AKP nin bu karnesinin Kaynarca’mızda yarattığı tahribatı ve açtığı onarılması güç yaraların sarılması için mücadele programınız nedir? DENK bütçe bayrağını açacak mısınız. Kaynarcalı hemşerilerimiz de bütün Türkiye’de olduğu gibi 14 Mayıs 1950 tarihinden bu yana enflasyon belasının altında inim inim inlemektedirler. Bunun için ne düşünmektesiniz.

Kaynarcalı hemşerilerimizden Belediye Başkanı adayı olarak  oy istiyorsunuz. Kaynarcalı  hemşerilerimiz de size bu soruları haklı olarak somaktadırlar. Kaynarcalı hemşerilerimizin oy vereceği adayları daha yakından tanımaları, mücadele programlarını desteklemeleri ve seçildikten sonra da ihtiyaç duyacakları kamuoyu gücü ve desteğinin sağlanması açısından Kaynarcalı hemşerilerimizin düşündüğü bu soruları  soruyoruz. Cevaplarınızı yazılı veya sözlü bize iletirseniz bunları da Kaynarcalılara sunmak bizim görevimizdir. Bu sorulardan amacımız AKP nin izlediği açık bütçe politikalarının Kaynarcamızda yaptığı derin tahribatları yıkımları açtığı derin yaraları daha başkan seçilmeden düşünmek araştırmak ve çözüm yolları bulunarak başkanlık koltuğuna oturmak gibi önemli bir işlevi yerine getirmektir. Sayın Belediye  başkanı adaylarımızdan cevaplarını bekliyoruz. Amacımız cevapları Kaynarcalılara iletmek ve Kaynarcalının kararının olgunlaşmasını, en uygun, en yetenekli, en çok sorunları anlamış ve kavramış adayımızın Kaynarca Belediyesi Başkanı seçilmesine katkı sağlamaktır.

 

 

NOT: Bu seçimlere bir buçuk ay bile kalmadı ama seçimlerin yapılması için hazırlıkların çok ağır ilerlediği bir gerçektir. Daha henüz partiler ve adaylarımızın belediye başkanlığında yapacakları programları göremedik.  Türkiye’mizde DENK bütçeye ve laik eğitime dönmeden hiçbir şey başarılamaz. İç ve dış barış sağlanamaz. Ele güne avuç açarak yaşamak asla mümkün değildir. İnsanların aşlarını ve işlerini kazanacakları bilgileri onlara kazandırmazsak. Hiçbir belediye başkanı onları mutlu edemez. Bu realiteleri paylaşıyorlar mı? Bilmiyoruz. Atatürk’ün 10 . yıl nutkunda verdiği direktifleri hayata geçiremedik.

O diyor ki:Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Milli kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.

 Atatürk’ün bu direktifi ile ilgili olan iktidarlar ve belediye başkanları 14 Mayıs 1950 tarihinden bu yana Türkiye’mizde pek fazla yok. Sıkıntımız da budur.