Seçim mi? Arayış mi?-2

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

Seçime gidiyoruz ama aslında bir arayışı sürdürüyoruz. Nedir bu arayış? 1923-1938 arsındaki tam bağımsız+ Egemenliğin bilakaydüşart Türk Milletine ait olduğu +DENK bütçeli+ Laik eğitimli+ devlet öncülüğünde karma ekonomi+ Gümrüklerle korunan iç ve dış piyasa olan Cumhuriyetimizin asri saadet dönemine geri dönme arayışıdır. Bu arayışa bazı siyasiler  kuruluş ayarlarımıza dönmek de diyorlar. İsmi ne olursa olsun bu günkü gidişin Cumhuriyetimizi kuran büyük  Türk milletinin kayıtsız ve şartsız egemenliğini kullanarak kurduğu DENK bütçeli+ Laik eğitimli+ bilimi her sahada temel alan+ bilim Çin’de ise gidip alan beşikten mezara bilim okuyan bir Türkiye değildir. Ya nedir Mebusların en yaşlısı 75 yaşındaki Sinop mebusu Şerif bey ( Reisi sin= yaşından ötürü başkan) kürsüye çıktığı ve “milletimizin iç ve dış tam bağımsızlık içinde mukadderatını kendi eline aldığını bütün dünyaya ilan ederek “Büyük Millet Meclisini” açıyorum” (2) dediği 23 Nisan 1920 Cuma gününe geri döndük. İşte o günlerin başkomutanının tavırlarını, o günlerin tekalifi milliye emirlerine gönülden uyan Türk milletini hiç kimseden borç dilenmeyen ve de bir kuruş bile para basmayan Gazi meclisimizi, Gazilerden kurulan hükümetimizi ve Gazi başkomutanımızın “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri” komutunu bekleyen, onların torunlarından ibaret Türk milleti var. Bu gün yaşadıklarımız o günlerdeki Milli ruha , milli birliğe, millî bekamız için “ ya istiklal ya ölüm” parolasına dönme hareketleridir. Yeniden Kuvayı Milliye yoluna dönüştür.(1) Peki bu gün vasıl olduğumuz netice nedir. 14 Mayıs 1950 yılında gaflet dalalet ve hatta h…..nin iktidara getirilmesiyle başlayan yıkım faaliyetlerinin sadece AKP dönemindeki karnesini yeniden görelim:

         2002 te bir    ABD Doları 1.320.000 TL  iken 4.239.000 TL ye çıkmıştır. Artış 3 mislidir

    2002 te    Bir gram altın. 18.000.000 TL den 176.000.000 TL ye çıkmıştır. Artış 10 mislidir

          2002 te    Bir çeyrek altın. 24.000.000 TL den 280.000.000 TL ye çıkmıştır. Artış 12 mislidir

           2002 de  asgari  ücretle 10 çeyrek altın  alınırken bu gün 5 çeyrek altın ancak alınabilmektedir.

 

Demokratik parlamenter sisteme  son veren 2017 Nisan Anayasa değişikliklerini AKP+ MHP hazırlamış TBMM salonlarında toplanarak bu kabul etmişlerdir. Ve şaibeli bir referandum sonunda uygulamaya konulmuştur. İşte bu Anayasada 1920 TBMM nin koyduğu temel ilkeler. Tam bağımsızlık+ Egemenlik Bila Kayduşart milletindir ilkesine apaçık yer verilmemiştir. Ya ne yapılmıştır? Atatürk gününde 80 kuruş olan bir ABD dolarının bu gün itibari ile  4.239.000 TL yapan sistemin devam etmesi için tek adam rejimi getirilmiştir. Neden bunu söyleyebiliyoruz. Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletin değilse ve bağımsızlık da yoksa işte yukarıdaki tablo ortaya çıkar. Onun için. Bu tablo Türk milletine gaflet dalalet ve hatta h……sisteminin uygulandığını gösteren apaçık delildir. Bu gün MHP+ AKP+BBB birlikteliği Kuvayı milliyeye göre bir gurubu temsil etmektedir. Karşısında kurulan CHP+ İyi Parti+ Saadet Partisi ve Kuvayı milliyenin bir kanadını temsil ediyorlar. Bu partiler çok  geç de olsa  ulusal egemenlik ve Atatürk ilkeleri dediklerine göre; yola DENK bütçe yaparak devam edeceklerinden Türk milleti kayıtsız şartsız egemenliğine kavuşmak üzere yola çıkmıştır denilebilir. Daha geniş bilgi için dipnottaki kitaba bakınız.(1 )

(1)    Op. Dr. Aytekin Ertuğrul: Gafletteki yöneticilerin Anayasayı İhlal Bütçeleri Lazer yayınları Şubat 2005 Ankara S.11-13

(2)   (2) Mahmut Goloğlu: Milli Mücadele Tarihi. Üçüncü Meşrutiyet. T.İş Bankası Yayınlar S.167