Sayın Recep Tayyip Erdoğan İçin Zor Günlerden  Çıkış Reçetesi

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

daraertugrul@hotmail.com

Bu kadar ağır bir yazı başlığı olur mu demeyiniz. Olur. Herkes hata yapabilir herkes aldatılabilir. Bu herkes sözüne Sayın Değerli Hemşerimiz Recep Tayyip Erdoğan da şüphesiz dahildir. Nitekim kendi ağzından PKK tarafından ve FETO tarafından aldatıldığını kendi ağzından itiraf etmiştir. Son zamanlarda Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medyada adeta açık mektup yazmak yarışması başladı. Bu açık mektuplardan biri de sayın Av.  Güner Yiğitbaşı'nın yazdığı açık mektuptur. Açık mektubunu samimi bir sohbet yazısı formunda kaleme almıştır. Açık mektup siyaseten yerine oturmuş aklı başında seviyeli dolu dolu yergi ve övgü amaçlamayan objektif bir düşünce yazısıdır. Ama eksiktir. Bütçe ve mali konularda AKP dönemi tam bir başıbozukluk kaos israf ve gaflet dolu bir dönemdir. İşte AKP nin güncel karnesi.

2002 den bu yana   Açık bütçeler yapılarak Türk milletinin cebinden 670 milyar YTL kanun zoru ile alınmıştır.

Bir gram altın 18 YTL den 286 YTL ye çıkmıştır. Artış 15 mislidir

 ABD Doları)1.660.000 TL den 5.835.000 TL ye çıkmıştır. Artış 3.7 mislidir

Çeyrek altın 24 YTL den 469 YTL ye çıkmıştır. Artış 19 Mislidir

 

 

Yukarıdaki karnenin   Bir gram altın 18 YTL iken 286 YTL ye çıkmıştır. Artış 5 mislidir  tek satırı bile Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin aldatıldığının, doğru yolda olmadığının kesin kanıtıdır. Altın 15 misli artarsa maaşlar 15 defa ezilir fiyatlar 15 misli artar. Zaten Olanlar da budur. Bu kadar ağır yanlış ters gidişlerin bir sonu gelir. DUR işaretli bir levha bir yerde önünüze  çıkar. Onun için  Sayın Yiğitbaşının hukuki adli ve siyasi tahlillerini tamamlamak üzere aşağıdaki satırlarımızla Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum.

1- Çevrenizdeki önünüzdeki, arkanızdaki yanınızdaki 50 metrelik daire içindeki bütün danışmanlarınızı atın değiştirin

2- TBMM ni toplayın. Bundan sonra bütçe açık yapılamaz diye gaflet dalalet ve hatta bilgisiz olanları dahi anlayabileceği kadar  açık bir dil kullanarak Muhasebe-i Umumiye Kanununu değiştirin.

3- 2019 bütçesindeki 81 Milyar açık şu an itibari ile aşılmıştır. Bir ek bütçe ile bütün seyahat bina demirbaş, mefruşat alınlarını keserek bütçenin DENK olmasını sağlayacak bir ek bütçe kanunu  çıkartın. 

Kurtuluş yolu, sizin de Türk milletinin de kurtuluş yolu bu maddelerde özetlenen yoldur. Yola çıkın ki yolunuz açık olsun. Selam sevgi ve saygılarımla

 

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

1943 Rize doğumlu.

 1954- 1959 arasında Lisesi öğrencisi

Hemşeriniz. Ağabeyiniz.

 

 

 

Kaftancıoğlu çalmamış çırpmamış kimseye hakaret etmemiştir

CHP nin İstanbul İl Başkanı Sayın Dr. Canan Kaftancıoğlu çalmamış çırpmamış kimseye hakaret etmemiştir. Kimsenin namusuna haysiyetine şerefine küfür etmemiştir. Buna karşılık 9 sene 8 ay 20 gün ceza almıştır. Verilen bu ceza hiçbir hukuk kalıbına sığdırılamaz. Türk milleti bu cezayı Dr. Canan  Kaftancıoğlu’na reva görmemektedir. Cumhuriyetimize yapılan en büyük ihanetin rakamlarını bilmem kaçıncı defa  veriyorum

1938 de bir ABD doları 80 kuruş idi.  14 Mayıs 1950 de 280 kuruş. Biz onu 3 TL diyelim. Bu gün itibari ile 5.724.000 TL dir. ABD doları Türk lirasını 6.000.000 defa ezmiştir. Bu ağır ihanette Değerli kardeşimiz ve meslektaşımız Dr. Canan Kaftancıoğlu'nun hiç bir suçu bu suça teşviki bu suç için birlikte hareket ettiği arkadaşları dernekler vs. yok. O halde bu suçun neresinden Dr. Canan Kaftancıoğlu sorumludur ki bu kadar ağır bir ceza verilmiştir. Bu kadar ağır bir suçu Türk milletinden saklamak için faşizm gereklidir. FAŞİZM işte budur. Unutulmasın ki Faşizm ne Musolini’yi ne Hitler'i ne de Franko'yu kurtarabilmiştir. AKP iktidarını da kurtaracak FAŞİZM değil demokratik rejimdir. Bu sonucu yukarıdaki kurtuluş yoluna ekliyorum. Demokratik rejim için ilk şart DENK bütçedir. 

Denk bütçe yapmamakta ısrar edenler gaflet dalalet ve hatta cehalet içindedirler.

Denk bütçe yapmamakta ısrar edenler gaflet dalalet ve hatta cehalet içindedirler.

Denk bütçe yapmamakta ısrar edenler gaflet dalalet ve hatta cehalet içindedirler.

 

1953-2019

 

Öznel ve Acı Bir Not: Bilgisayar şirketi sahibi Ankara'nın eski un üreticilerinden MAMAK ailesinin mümtaz evladı/torunu  ailece 25 yıllık dostumuz süper insan süper dost Hüsnü Mamak 7 Eylül 2019 tarihinde sevenlerini öksüz bırakarak  ebediyete intikal etmiştir.  Onun için söylenecek tek söz vardır. O bizi bir defa üzdü o da öldüğü zaman.

Toprağı bol olsun ananları çok olsun Allah rahmetini esirgemesin

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul ve Eşi Ecz. Fügen Ertuğrul