Seçimden Sonra Kısa Kısa-2

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

Türk Milleti “Tamam” Demiştir.

Türk milleti aşağıdaki AKP dönemi çalışma karnesine itiraz etmiş “ TAMAM” demiş ama  sonunu getirememiştir.

 

                2002 te bir    ABD Doları 1.320.000 TL  iken 4.212.000 TL ye çıkmıştır. Artış 3 mislidir

          2002 te    Bir gram altın. 18.000.000 TL den 203.000.000 TL ye çıkmıştır. Artış 11 mislidir

Geçen haftaki görüşümüz geçerlidir. Tekrar yazalım: Yukarıdaki acı tabloyu de Türk milletinin önüne koyarsanız sandıklardan AKP ye bir tane bile “EVET” oyu çıkmaz. Seçimlerden önce veya sonra hiçbir gazete hiçbir televizyon bu acı karneyi milletimizin bilgisine sunmamıştır.

 

Memleketimden İnsan manzaraları devam ediyor.

Herhangi bir gazetenin herhangi bir gününden birer cümle ile memleketimden insan manzaralarını alt alta yazalım ve düşüncelerimiz de ekleyelim.

Enflasyon zirvede %15,39

Son 6 aylık bilanço 52.000 esnaf kepenk kapattı

Sivas İmranlı’da katliam gibi kaza 5 ölü. Birine LPG takılı olduğu belirtilen iki otomobilin çarpışmaları sonunda kazada LPG li otomobil alev aldı. 5 kişi yanarak can verdi.

Osmaniye ticaret ve sanayi odasına gelen S.K. adlı kişi başkan odasına girdi Başkan Devrim Aksoy ile yardımcısı Hasan Ersoy’a  silahı ile ateş açtı. Hasan Ersoy olay yerinde öldü.

Bursa’da aralarında polislerin de bulunduğu silah kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi.59 kişi gözaltına alındı

Bu haberleri ben uydurmadım. Bir gazetenin bir günlük haberleridir. Yaşadıklarımız 1952 sonbaharında enflasyon politikası ile tam manasıyla iflasa sürüklenen  ve o tarihten bu yana DENK bütçe yapılarak acıları onarılmamış Türk milletinin bundan sonra da her gün devam edeceği kesin olan acılar yumağının sadece bir günlük sahnesidir. Yeni seçilen 27. Dönem TBMM bu konuda enkaz devralmıştır. Enkazın temizlenmesinde TBMM ne başarılar dileriz. Dost acı söyler.

Atatürk ve İsmet Paşaya tekrar göz atın.

yazdık. CHP Köklerine ve TBMM Ulusal egemenliğe Dönmek Zorundadır. Ama gel gör ki bunun yerine CHP iç kavgalardan bir türlü kutulamıyor. Biz Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın İnce arsındaki kavgalardan CHP nin ve Türk milletinin karlı çıkacağını asla düşünmüyoruz. Çünkü kavga düşmanlarımızın( Dahili ve harici bedhahlarımızın) saldırdığı cephede değildir. 14 Mayıs 1950 den bu yana ayni saldırlar düzenleniyor. Düşman paraları yükseliyor TL eziliyor büzülüyor. İşte bu gaflet dalalet ve hatta h………yolunda birlik içinde mücadele bayrağının altında toplanılması gereken bir süreçten geçerken neler nelerle uğraşıyoruz. Yazıklar olsun. Siz hiç mi Atatürk’ün ve İsmet Paşamızın şu sözlerine bir göz atamadınız?

Bağımsızlığı korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve denk olmasıdır

Açık bir bütçenin sayısız sakıncalarını iyi bilen TBMM nin denk bütçe yönünde kesin  karar sahibi bulunması, devletin mali ve hatta genel politikası için büyük güvencedir.

Milli paranın kudretini beynelmilel buhrana karşı yüksek varlığının esaslarını masun bulundurmak başlıca gayemizdir. (Mustafa Kemal Atatürk)

 “Enflasyon politikası daha iktidarın ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 son baharı başlarında memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz.” İsmet İnönü

27. Dönem TBMM 14 Mayıs 1950 ihanet durağında başlayan gaflet dalalet ve hatta hıyanet demek olan açık bütçe uygulanmalarının Türk milletini tam manasıyla iflasa sürüklediğini görmeli ve DENK bütçeye dönmelidir. Bu eğer böyle olmayacaksa Türk milletinin 27. Döneme daha erken terhis belgesini düzenleyeceğinden asla şüphe edilmemelidir. Başarılar dilenir.

 

CHP köklerine dönmek zorundadır.

. Başka bir yolu yoktur. Çünkü bu gün itibari ile Atatürk gününde 80 kuruş olan bir ABD doları 4.600.000 TL dir. Bu  hızla gidersek Anadolu’da Haçlılar bize hayat hakkı vermezler.

Bu yol SEVR durağına giden yoldur. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında kurulacak Hükümetimizin ilk görevleri arasında Denk bütçeye dönmek+ Laik eğitime dönmek bulunmaktadır. Aksi halde SEVR yoluna devam demektir ki olacakları yazmaktan bile ürkerim..

TBMM ulusal egemenliğin temsil edildiği yerdir. 14 Mayıs 1950 den beri TBMM ulusal egemenliği temsilden uzaklaşmıştır. 27. Dönem TBMM nin DENK bütçeye ve laik eğitime dönerek ulusal egemenliği temsile dönmek zorundadır. Dost acı söyler.

 

Millet İttifakı lağvedildi.

Siyasette güzel şeyler ara sıra yapılıyor. Ama en kısa sürede yapılanların iyiye doğruya güzele gidişin yolunu açtığı görülürse bir yolu bulunup ortadan kaldırılıyor. Millet ittifakını kaldırmak değil herkesi bu çadırın altında toplamak gerekmektedir. Çünkü Atatürk gününde 80 kuruş olan bir ABD doları bu gün itibari ile 4.600.000 TL dir. Millet İttifakı Türk parasının yeniden bir ABD dolarını 80 kuruşa alabilecek yere yükseltinceye kadar  devam ettirilmelidir. Türk milletinin beklentisi budur. Ulusal iradenin gereği budur.  Başarılar dilenir