14 Nisan Haftasında Kısa Kısa

                                                                               Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

Gidiş İyi Değil Böyle Gidemez

Nisan ayını da ortaladık. Türkiye ve dünyada karışıklıklar artı. 23 Nisan Türk m illeti için çok önemli bir gündür. Geliyor. Ama coşkulu değil nazlı nazlı geliyor. Bu gün aşık İhsanı yaşamıyor. Yaşasaydı ne derdi bilmiyorum. Bir ABD doları  bu gün itibari ile 4.148.000 TL oldu. ABD dolarını 13 TL olduğu bir tarihte yazdıklarına bakarsak bu gün ne yazacağını hayal bile edemeyiz. Ama biz bir ABDdolarının 13 TL olduğu günlerde yazdıklarını birlikte okuyalım.

Gidiş iyi değil böyle gidemez

Dur demenin zamanıdır dostlarım

Dur deyince durmayanın burnunu

Kır demenin zamanıdır dostlarım.

Bu şiiri ben yazmadım yazan Aşık İhsani’dır. Aşık bu şiiri 1965 lerde yazmıştır. O gün Türkiye Cumhuriyeti bütün ihtişamı ile ayaktadır. Bütçemiz DENK olmasa da bütçe açıkları Türk milletinden gizlenmektedir. Kitlerimiz bütün güçleri ile ayaktadır. Laik eğitim bütün gücü ile sürmektedir. Bir ABD doları 13 TL dir. 1965 ve 1972 yılları Türk memur işçi ve emeklisinin altını temel alırsak en yüksek maaş ve ücret aldıkları yıllardır. Acaba şairimiz ölmese ve yaşasa bu gün ne yazardı.

 Bir ABD doları 13 TL iken Aşık İhsan’ının yazdıklarına bakın bir de dolar 4.148.000 e demir atmışken yazı yazanlara bakın. Bir de doğru dürüst yazı yazanların nerede olduklarına bakın. Aldıkları tehditlere bakın. ( Sayın Emin Çölaşan’a eğer bu şekilde yazarsan seni yaşatmayız diye tehdit edilmiştir. Bre hey meczup. Yüreğin varsa. Desene ki Atatürk gününde 80 kuruş olan bir ABD dolarını bu gün 4.118.000 e çıkaranlar siz bu yola devam ederseniz sizi, sandıkta alaşağı ederiz. Ayağınızı DENK atın. Bütçenizi DENK yapın konuşmalarınızı doğru yapın. Türkiye 3,5 misli güçlü yaptık büyüttük gibi yalanlardan medet ummayın.) Bunu diyemeyen bir gafilin tehditleri de boştur. Arkasındaki destekleri de boştur.

 USS. TRUMAN  Uçak Gemisi Akdeniz’de   Suriye’deki olaylar ABD nin ve İsrail’in planladığı şekilde ilerliyor. Maalesef durum böyle. Suriye’de bizim hiçbir planımız yok. Niçin bu işe karıştık nasıl çıkarız bilmiyoruz. Ama ABD çok iyi biliyor. Reyhanlı katliamı bizi Suriye bataklığına çekmek için Haçlılar tarafından çok iyi kullanılmıştır. Biz o zaman da şunları yazmıştık. Reyhanlı patlamaları dışa bağımlı ulusal çıkarları gözetmeyen…Anayasamıza ve Atatürk’ün tam bağımsızlık ilkesine uymayan politikaların iflas ettiğini 56 şehidimizin kanı ile bize yeniden öğretmektedir… Sorumlu bakanların  ve hatta Başbakanın istifasını gerektirmektedir. Milletimiz komşu bir ülkenin  iç ve dış güvenliğini bozarak zorla rejim değişikliğine yönelen Haçlı saldırılarına hükümetimiz gibi sıcak bakmamaktadır.  Denk bütçeye devletçi, ekonomiye laik eğitime ihanetin cezasını 56  vatandaşımızın ölümüne ve 100 den fazla vatandaşımızın yaralanmasıyla sadece ilk taksitini ödemekteyiz…. Keşke yanılsaydık. Bu gün  USS Truman uçak gemisi Akdeniz’e gelmiştir.. Truman ABD başkanları içinde tüm dünya insanlarının en çok lanetini taşıyan bir başkandır. Çünkü Japonya’ya Atom bombasını atma emrinin veren odur. Dünyanın lanetlediği ismi taşıyan uçak gemisi Akdeniz’e boş amaçlarla gönderilmez.  

 

ABD dolarının Seyir Defteri Bilinmelidir.

Bir ABD Dolarının değeri Atatürk gününde 80 kuruş idi. 81 kuruş bile olmadı. 

BU değer 14 Mayıs 1950 de 3 TL idi

Bu gün tam tamına 4.105.000 TL dir.  Türk milleti olarak bizim paramızı 5.000.000 defa ezen demokrasi kahramanlarına!!!!!!!( sırasıyla;. Bayar- Menderes, Demirel, Turgut Özal- Tansu Çiller- AKP yönetimi) dönemlerinde yapılan ihanetlere karşıyız. 14 Mayıs 1950 den bu yana Demokrasi Kahramanlarının!!! bizi sürükledikleri yer hiç iç açıcı değildir.

 Atatürk'ten çok korkuyorlar. Çünkü Türk milletinin bir ferdi  Atatürk yolundan gider  DENK bütçe yapar ve bir ABD dolarını tekrar 80 kuruş yapar diye ödleri kopuyor. Patlasalar da çatlasalar da Türk milleti bir gün gelecek gerçeği görecek  DENK bütçe yapılacak ve  Türk parasını yerlerde süründürenler hesap vermekten kaçamayacaklardır. Onun için bizlere Türkiye’yi 3,5 misli büyüttük gibi gerçek dışı mektuplar göndererek oyalamalarla uyutacağınıza Anayasamızın 166 maddesinin ön gördüğü” Fiyatlarda istikrar “ sağlamak üzere DENK bütçe yapın. Bu karanlıktan başka çıkış yolu geçiş yolu yoktur. Dost acı söyler.