2023 Mali Yılı Bütçemiz ve Biz 

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draertugrul@hotmail.com 

Sayın Yazar Güner Akça 2023 bütçesi ile ilgili, aşağıdaki Blood olarak yazılmış  mesajı bize de göndermiştir. Bu dikkat edilecek önemli bir uyarıdır. Bu nedenle bu önemli, uyarıyı Türk milletinin bilgisine sunmak istedim. Bu mesajı tüm Türk Milleti görmeli ve değerlendirmelidir düşüncesi ile haftalık köşeme de aldım. Türkiye’mizin bu gün en önemli yanlışı veya ters gidişi, AÇIK bütçelerdir.   

"TBMM de 2023 bütçesi var. Görüşülüyor. Bu bütçe ya 10.000 yıllık tarihimizi yok eder. Ya da Türkiye 10 a katlar..

 Arkadaşlar Atom bombasına gerek yoktur. Lütfen bu bütçeye çok dikkat ediniz. Zira bu ülke sizin ve benim ülkem. 

İnanın arkadaşlar  bu bütçe ile; 

 Ya The And 

Ya da asgari son yüzyılımız gider." 

Yazar Güner Akça 

Türk milletinin her ferdi vatanın bağımsızlığını, ulusal egemenliğini korunmak ve kollamakla görevlidir.  2022 yılı bütçe açığı 278 milyar TL idi. Yetmedi  880 Milyar  ek bütçe çıkarıldı. 

 2023 yılı bütçesi ise 660 milyar açıktır. Açık bütçelerin Anayasamıza hukukumuza ve  insan haklarına aykırı olduğuna bir türlü karar veremeyen bir Danıştay'a sahibiz, 

Bütçelerimizin DENK yapılması ile ilgilenmeyenler aynı zamanda vatanımızın bağımsızlığı ve ulusal egemenliğimizle de ilgilenmeyenlerdir. 

AKP İktidara Geldiği Zaman bulduğu Türkiye 

 Laiklik ve DENK  bütçe ve de laik eğitim her karış toprağını şehit kanları ile sulayarak Türkiye Cumhuriyetini, kuran halkının ( Türk milletinin) olmazsa olmazlarıdır. Bunlara tecavüz ve ya gaflet ve dalaletle yaklaşmak Türk milletinin yaptığı ölüm kalım savaşına ve önümüzdeki günlerde kutlayacağımız Büyük Zafere ihanet veya saygısızlıktır. Türk milletine hakarettir. Batılı kuruluşlarda üretilen  Gayri milli düşüncelerdir. AKP geldiği günden beri hiç bir şey yapmadan sadece koltuklarında otursalardı bu gün Çeyrek altın 24 TL gram altın 18 TL ve Bir ABD doları da 1.320. TL olurdu. Ne mutlu Türkiye’miz olurdu. Oysa bugün bunlar:  

AKP Karnesi  

Bir gram altın 18 TL den 1016 TL ye çıkmıştır. Artış 56 mislidir   

Çeyrek altın 24 TL den 1688 TL ye çıkmıştır. Artış 70 mislidir  

 Bir ABD doları 1.320.000 TL den 18.105.000 TL ye çıkmıştır. Artış 13,7 mislidir.  

 AKP yönetiminde halk deyimi ile Türkiye’mize bir çivi bile çakılmamıştır. TYe3rsine bazı çakılı çivileri söke söke Türkiye’mizi tüketmiştir. Bunun din bahanesi ile yapılması ayrı bir aymazlıktır. Yaşar Nuri hocamızı nasıl hatırlamazsınız Hocamız diyor ki: İYİ İNSAN OLMAK İÇİN MÜSLÜMAN OLMAK GEREKMİYOR. AMA MÜSLÜMAN OLMAK İÇİN İYİ İNSAN OLMAK ŞART.    

Biz de ekliyoruz. Ve diyoruz ki İyi insan olmak için yalancı ve hırsız olmamak da  şarttır.  

Bu gün komşunuz açken siz tok yatmayın diyen Yüce Peygamberimiz sağ olsaydı. Açık bütçe yaparak değil komşuyu bütün Ümmeti Muhammed’i aç sefil ve perişan eden açık bütçeleri mutlaka ve mutlaka yasaklardı. Peygamber efendimizin yaşadığı döneminde hiç enflasyon yoktur. Onun için peygamber efendimizin yaşadığı döneme İslam’da " Asrısaadet"  yani saadet asrı adı verilir.  

  

Cumhuriyetimizin Asrı Saadet Dönemi. Ve 10 Kasım 

Biz 1923 - 1938 arasındaki Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde hiç enflasyon olmadığı ve hatta %-35 DEFLASYON olduğu için Cumhuriyetimizin asri saadet dönemi dedik. Türk milletinin  akın akın, sıra sıra, tabur tabur Anıtkabir’e akması işte  bundandır.   

Göreceksiniz önümüzdeki 10 Kasımda da böyle devam edecek. Atatürk’ün sağlığında  80 kuruş olan bir ABD doları bu gün ( 6 Kasım22) 18.630.000 TL dir. Atamızın gününde 80 kuruş olan bir ABD Dolarını 18.630.000 TL ye çıkarma başarımızı  Atamızın ruhuna  nasıl sunacağız. Başımız dik alnımız açık mı huzuruna çıkacağız Atatürk’ün.  İnsan ne yazacağını dahi bilemiyor.  

Yüce Allah Başkomutanımız Atatürk başta olmak üzere bize bağımsız denk bütçeli Laik Cumhuriyetimizi armağan eden kahramanlarımıza rahmetini esirgemesin