Seçim mi ? Arayış mı?-1

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

Bu seçimler de bir arayış seçimleridir. Neden böyledir. 14 Mayıs 1950 den beri yapılan tüm seçimler arayış seçimleridir de ondan öyle yazdık. Atatürk’ün bize yaşattığı asri saadetgünlerini aramak seçimleridir. Ama bir türlü aradığımızı bulamadığımız seçimler yaşadık yaşıyoruz belki de yaşayacağız. Bu seçimlerde de Türk milleti yoğurdu üfleyerek yiyecektir. 14 Mayıs 1950 den bu yana tek şey oluyor. Türk parası değer kaybediyor harici bedhahlarımızın paraları durmadan yükseliyor. 14 Mayıs 1950 den sonra ise İsmet Paşa ve Erbakan Hoca hariç DENK bütçe diyen ve yapan yok. Onun için bu seçimler hayatidir ve Türk milletinin bekası için önemlidir. 14 Mayıs 1950 de açılan gaflet dalalet ve hatta h… yolundan dönmek üzere azimli ve kararlı olarak sandığa gitmeliyiz.Sandıklarımız namusumuzdur diyerek onlara sahip çıkmalıyız

 “Seçim kampanyalarında adaylarca bize oy verin diye kampanyalar yapılır. Ben ise tersini, yapıyorum. Kimlere oy verilmemelidir diyor ve kime oy vereceğinizi size bırakıyorum.

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız Türk milletine ait olduğu ilkesini gönülden benimsemeyenlerin en önemli yanlış davranışları enflasyon yapmak veya enflasyona seyirci kalmaktır. Enflasyon yapanlara ve enflasyona seyirci kalanlara oy verilmemelidir. Türkiye’mizin bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek Anayasal ağır bir suçtur. Her halde Türkiye’mizi bölmek isteyenlere oy verilmemelidir. Açık bütçeler yapan bütçe açıklarını zamla veya para basarak kapatanlar ve bu sorunlara çözüm bulmak için DENK bütçe yapalım demeyenler dedirtmeyenlere de  (Türk parasının ezilmesine harici bedhahlarımızın paralarının yükselmesine yol açtıklarından) bunlara da oy verilmemelidir. Atalarımız 1911 de “Aldıkları borçları ödemek için yine borç alanların mali istiklalleri, tehlikeye düşer ”dedikleri halde borçlarımızı yeni yeni borçlar alarak ödeyenlere de oy vermeyin.

24 Haziran 2018 de Cumhur ittifakına göre de bir beka seçimi yapılacaktır. El hak doğrudur. Bu seçim bir beka seçimidir. Türk milletinin bekası için Türk lirasının bekasının sağlanması değerinin korunması ve yükseltilmesi gerekmektedir. 16 senedir açık bütçeler yaparak paramızı altın  karşısında 11 defa döviz karşısında 3 defa ezenler hala daha oy isteyeceklerdir. Bunlara asla oy vermeyin onlara oy vermek demek Türk milletinin geleceğimizin bekasını yok etmek demektir. 14 Mayıs 1950 den bu yana hiçbir şey değişmemiştir. Karar sizin.” 

Türk milleti 14 Mayıs 1950 den sonra her seçimde DENK bütçe yapacak paramızın değerini düşürmeyecek hayatı pahalandırmayacak bir bütçe politikası izleyenleri aramaktadır. Ancak aradığını bulamadığı zaman bulduğuna oy vermektedir. Bu sefer bulduğumuza değil Atatürk’ümüzün bize emrettiklerine  yanı ayağını yorganına göre uzatarak DENK bütçe yapanlara ebediyen yapacaklara, zamları ortadan kaldıracak paramızın ezilmesini önleyecek açık bütçe yapmayı yasaklayacaklara oy verelim.

 

Türk milleti iyiyi kötüden ayıracak bir millettir. İyi Atatürk yoludur. İyi Yüce Peygamber yoludur. İyi TBMM nin  kayıtsız ve şartsız egemenliği eline alması yoludur. Başarılar dilenir.