Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draertugrul@hotmail.com 

Kurban 2023

Bayram gelince tebrik yapılır alıştığımız ve gördüğümüz de budur. Ama ben bu gün ters bir şey yapacağım geçmiş bayramımızı kutlayacağım. 

Bayramı iple çekerdik. Denk bütçeli Laik eğitimli bir Türkiye’de yaşamak Türk milleti için güzel bayramlar demekti zaten. Bugün bu bayram buruk bir bayram oldu. 

14 Mayıs 1950 de Bir gram altın 5,20 Kuruş idi.  

Bu gün ise 1.595.000.000 TL dir. Bölelim=31.300.000 Türk milleti altın esas alınırsa 31.000.000 Defa ezilmiştir 

Bir ABD doları 280 kuruş idi. Biz buna 3 TL diyelim de kimsenin hakkı bize geçmesin. Bu gün ise bir ABD doları 26.039.000 TL dir. Bu rakamı 3 e bölelim de kimsenin hakkı bize geçmesin. 26.000.000 :3= 8.700.000 eder. Bu rakamlar 14 Mayıs 1950 den sonra açık bütçeler yapılarak tüm bayramların Türk milletine kaç defa haram edildiğinin rakamlarıdır.  

Türk milleti her karış toprağını şehit kanaları ile sulayarak kurduğu Cumhuriyette açık bütçeler yaparak bayramımızın Zehir edilmesine asla göz yummaz ve kabullenmez

 Türk Milleti Denk bütçeye döndüğümüz zaman Bayramları daha büyük sevinçlerle daha büyük saadetlerle gönülden kutlayacaktır. Bu en kötü şartlarda Türk Milleti’nin hakkıdır. 

 

Sivas Madımak 1993

Bugün 2 Temmuz 2023 tür. 2 Temmuz 1993 teki Sivas katliamının 20. Yıldönümüdür. O tarihte bir ABD doları 8660 TL idi. Bu gün ise 26.050.000 TL dir. Bölelim 2605000:8660=3008 yani o tarihten bu yana ABD doları tam tamına3000 defa değer kazanmıştır. İşte eloğlu bu olaya baktığı göz budur. Madımak olayı açık bütçelerin bir sonucudur. Ve açık bütçelerle taçlandırılmaktadır. Tabiidir ki Anadolu’muzun alevi Bektaş’ı kültürü bu hazin rakamlara itiraz eder. Onun için alevi Sünni savaşı gibi bir görüntü vermek gerekir. İşte dâhili ve harici bedhahlarımızın bir kısmı dünyada eşi görülmemiş galibiyetin mümessilleri olan ustalardır. Bunlar  esas amacın  Türk milletini, tarih sahnesinden silmek olduğunu daima saklamışlardır. Madımak olayları da Türkiye Cumhuriyetinin varlığını ve bağımsızlığını ortadan kaldırma olaylarının bir devamı bir sürecidir. Eski bir dostumuz ve kardeşimiz olan Fethiyeli Oğuz Dalgıç bize bir mesaj yollamıştır. İçinden bir kaç cümleyi seçerek sunuyorum: 

Çorum ve Sivas MADIMAK olayları bir başkaldırı isyanıdır. Bu gün ise tehlike tüm Anadolu’yu saracak şekilde gelişmeye müsait duruma getirilmiştir. Halkın cahil ve yoksul bırakılması, eğitim ve öğreniminin yobazlaştırılması, yargının demokratik laik sistemden uzaklaştırılması, ekonomisi çöken bir devletin siyaseten de silikleşmesi, emniyetin bu olumsuzlukların koruyucusu duruma getirilmesi, ordumuzun Ergenekon balyoz tuzak tezgâhları ile zayıflatılması…..10 milyon yabancının beleş beslenmesi gelecek günlerde tüm Anadolu’yu MADIMAK benzeri olaylara çevireceği endişesini taşımaktayım. Çözüm ATATÜRK ün ilke ve devrimlerindedir. Ülkemizin bekası için serini veren. Yakılan, katledilen, idam edilen, Şair, sanatçı, emekçi, öğrenci, bilim adamı, yazar tümünü ayırt etmeden rahmet diler geride kalanlara bir kez daha başsağlığı dilerim. Oğuz Dalgıç Halk ozanı şair. 

2 Temmuz 1993 Sivas katliamı sayın Oğuz Dalgıç'ın da yazdığı gibi olup Atatürk'ün deyimi ile söylersek " Dahili ve harici bedhahların " ortak eylemlerinden sadece bir tanesidir. “Durum vahim ama umutsuz değildir” denilen günlerdeyiz. BU karanlık günlerden aydınlıklara Türk Milletinin azim ve kararı ile ulaşılacaktır. 

Bu konuda biraz da arşıv karıştıralım: 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin radikal islamcı[2] bir grup tarafından yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazarozandüşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmeleri ile sonuçlanan olaylardır. 

Katliam sırasında dışarıda toplanan saldırganlardan iki kişi ölmüştür. Büyük bir kısım, güvenlik görevlilerinin ellerinden geleni yapmadıkları görüşünü savunmaktadır.[3] Katliamdan ağır yaralı olarak sağ çıkan Ünlü Mizah Yazarımız A.N. olaylardan sonra yaptığı basın açıklamasında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ve Tansu Çiller/Erdal İnönü (DYP-SHP) koalisyon hükûmetini sert şekilde eleştirmiş, "Bir devlet var, diyordum ben. Bir devlet var, inanılacak devlet var. İyi-kötü, yanlış yapıyor-doğru yapıyor ama devlet var. Elbette bunu önleyecekler. Bu kadar ödün verilemez, diye düşünüyordum. Yanılmışım." demiştir. 

Biz de diyoruz ki o zamandan bu zaman devlet yok çünkü o zaman 8660 TL olan bir ABD doları bu gün 26.039.000 olmuştur. O zamanda bu zaman kadar  Devletin ve hükümetlerin yokluğunun belgesi işte budur.