Seçimlerden Önce Alarm Zilleri çalıyor 

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

                                                                                                                                 draertugrul@hotmail.com 

 

 

Ankara Metrosunda ve Ankaray denilen metrocukta şöyle bir ilan asılmıştır. 

"Bütün otobüslerimizin %80 imden sıvılaştırılmış doğal gaz kullanılmaktadır. Bu gazın fiyatı dayanılmaz düzeylere çıkmıştır. Aylık zararımız 262 Milyon TL dir. Eğer hükümet bu gazın fiyatını indirmezse biz de biletlere zam yapmak mecburiyetinde kalacağız". Ankaralılar bunu anladılar ama içlerine sindiremediler. Zammı yapan gaz şirketi değil ki. Zammı yapan son 5 yılın bütçe açıklarıdır. 

2019  yılı bütçe açığı 81 Milyar    

2020 yılı bütçe açığı 139 milyar   

2021 yılı bütçe açığı 265 Milyar   

2022 yılı bütçe açığı 278  Milyar ve en önemlisi    

2022 yılı ek bütçesi açığı 880 Milyar  

TOPLAM: 1643 Milyar TL  

2023 Bütçesi 660 Milyar TL açıktır. Bu rakama onu da ekleyelim. 1643+660=2303  

Bu bütçe açıkları ile Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa edemeyiz. Atatürk’ün huzuruna alnımız açık çıkamayız. Bütçe açıkları zamları doğurur. Zamlar iflasları doğurur.  Onun için merkezi bütçeler DENK olacaktır. Bu Atatürk emri ve devamlı talimatıdır. Anayasa buyruğudur. Hukuk devletinin olmazsa olmazıdır. Anlaştık mı bütün Ankaralılar. Buna Sayın Yılmaz Akçil ve Hasan Güzeler adlarındaki ANKARALI yurttaşlarımız da dahildişrler. Bütün Ankaralılar anlaştık mı? Ankara sadece bir semboldür. Bütün şehirler Ankara gibidir. Açık bütçeler her tarafta zamların birinci dereceden sorumlusudurlar. Açık bütçe yapanlar kendilerini de milletlerini de iflasa sürüklerler

 Bu nedenle bir Belediye Başkanı eğer seçildiği şehre hizmet etmek istiyorsa DENK bütçe taraftarı olmak zorundadır.  

 

Seçime Doğru mu? Kıyamet’e doğru mu gidiyoruz 

Partisinin Genel Başkanı bıçaklı saldırıya uğrayan bir genel başkan yardımcısı kardeşimiz seçime doğru giderken yaşadığımız çok az bir kısmini teşkil eden listeyi yayınlamıştır. İşte yayınladığı ve bize de gönderdiği kısa liste. 

  • 21 Nisan 2019 Kemal KILIÇDAROĞLU, şehit cenazesi için gittiği     
  • Ankara'nın Çubuk İlçesi Akkuzulu Köyü'nde saldırıya uğradı.   
  • 15 Ocak 2021 Gelecek Partisi Genel Başkan Yrd Selçuk ÖZDAĞ, bir grubun sopalı saldırısına uğradı.  
  • 5 Ağustos 2021 Halk TV'nin Marmaris’teki yayınını basan 5 kişi İsmail SAYMAZ’a saldırdı. 
  • 13 Kasım 2022 tarihinde İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi üzerinde meydana gelen bombalı saldırıda 6 kişi can verdi 81 kişi yaralandı 
  • 6 Aralık 2022 AK Partili Zafer IŞIK'ın yumruklu saldırısına uğrayan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin ÖRS kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. 
  • 7 Aralık 2022 Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk YILMAZ, parti genel merkezinde suikast ile öldürmeye teşebbüs sonucu bacağından 4 yerinden bıçaklandı. Kaçan saldırgan Bolu’da yakalandı. 
  • 30 Aralık 2022 Eski Ülkü Ocakları Başkanı H. Ü. Öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan ATEŞ, motosikletli bir kişinin silahlı saldırısında yaşamını yitirdi 

Seçim dönemi yaklaşırken yetkili Hükümetten daha dikkatli, daha etkin, daha hukuki, daha insani daha kadirşinas, daha ileri demokrasi uygulamaları bekliyoruz. Gidiş alarm vermektedir. 

 

  

 

AKP Yönetimi Seçimlerin Güvenliğini NEDEN Sağlayamaz. 

 

Çünkü AKP yönetimi Türk parasına karşıdır. Türk parasının Haçlı paraları tarafından Türk parasının ezilmesini kolaylaştıran açık bütçe politikaları başta olmak üzere uluslar arası Finans kurumlarının adeta oyuncağı gibi onlarla içi içe koyun koyunadır. 18 TL den aldığı bir  gram altın bugün (15 Ocak 2023) itibari ile 1147 TL dir  1147 :18= 63 eder. AKP döneminde altının gramı 63 defa pahalanmıştır. AKP yönetiminin bu memlekete yaptığı bilim ve yasaya uymayan uygulamalarının sadece bir tanesi budur. Müslüman Müslüman'ı ezer mi. Ezmez. Ama bir Müslümanın  Müslüman parasının ezilmesini kolaylaştırır ve altın temelinde 63 defa ezdirilirse ve hala daha bu gaflet uygulamasını DENK bütçe yaparak durdurmazsa Müslümanı da ezmeye devam demiş olur. O zaman da Müslüman düşmanlığı hayata geçmiş meşrulaşmış olur. Bu gün işte böyle bir güne gebedir. AKP Türk milletinden özür dilemeli ve hemen açık bütçeleri terk etmeli ve DENK bütçe yaparak yola devam etmelidir. Aksi halde, kendi güvenliğini, Cumhuriyetimizin güvenliğini  ve Türk milletinin güvenliğini tehlikeye atmış olur. AKP+ MHP yöneticilerine Atanmışlardan kurulu Hükumete ve Türk milletine seçimlerden önce arz olunur.