2020 ye doğru Kısa Kısa Özetler

Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

draertugrul@hotmail.com

 

Kadına Şiddet artışı nedir

Açık bütçe Emperyalist hukuktur. Etki sahasındaki insanları devletleri yıkmak üzere empoze edilmiş bir hukuktur. Kadına şiddetin artmaya başladığı tarih 14 Mayıs 1950 dir. O tarihte 3 TL olan bir ABD doları bu gün

5.814.000 Tl dir. Kadına şiddetin rakamlarla ifadesi maalesef budur. Türkiye'mizde kadın öldürülmeleri dünya ölçülerini aşmıştır. Tepedekiler de bunu kabul ediyorlar. 2019 da 390 Türk kadını şiddet kullanılarak öldürülmüştür. Ama bu artışa nasıl geldik açıklayamıyorlar. Şiddet şiddeti doğurur. Paraya yapılan şiddetli yanlış kadına yapılan şiddete ve kırsalda anarşiye dönüşür Paraya yapılan şiddetli yanlış nedir. Şudur. 14 Mayıs 1950 den bu yana ve AKP nin iktidara geldiği 2004 ten bu yana daha fazla olmak üzere açık bütçeler yapılıyor. Bu dönemde  700. Milyar TL Türk milletinde alınmıştır. 2019 bütçesi 81 milyar açıktı. Yetmedi bir o kadar da açıktan  para basıldı. 2020 bütçesi 139 Milyar açıktır. Karanlığa ve şiddete yol açan  gaflet ve delalet uygulaması işte budur.  Cebinden paraları sofrasından yiyecek ve içecekleri alınan insanlar bir de laik eğitim almamışlarsa şiddete başvurmaktan başka çare ve  yol göremiyorlar. Para ezilince Türk milleti ezilir. Millet ezilince kendisi savunmak için şiddete baş vurur. Bu kadar basit ilişkiyi çözemeyen AKP iktidarı+ Yandaş basın+ Yandaş+muhalfet kuruluşları bir güne bir gün DENK bütçeye dönelim diyorlar mı. Denk bütçeye dönelim demedikleri sürece susarak gaflet delalet ve hatta hıyanete devam edelim demiş olurlar. Bu yazıyı yazarken TV nin birindeyargı bağımsızlığı tartışılıyordu. Konuşmacının biri eski milletvekili B.Y." Sarayda adlı yıl açılışı yapılamaz" diyordu. Demokratik hukuk devletinde  açık bütçeler yapılarak insanların ceplerinden paraları sofralarından yiyecek ve içecekleri ALINAMAZ desene. Dost acı söyler.

 

Eski AKP Miletvekili Prof Dr. Tülin Gündeş Bakır’ın AKP den  İhracı nedir?

 

Kayseri AKP  eski milletvekillerinden  Prof Dr. Tülin Gündeş Bakır AKP den ihraç edildi. . Prof Dr. Pelin Gündeş Bakır demiştir ki:, “Bu sabah Bakırköy'de 3 kişilik aile hayatına son verdi. Evde yapılan incelemede siyanüre rastlandı. Bu son 10 günde yaşanan 3. toplu intihar vakası. Milletimiz ölüyor. Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık. Memleketlerine dönsünler. Hiçbirine vatandaşlık verilmesin!” ifadelerini kullanmıştı.

 

 Bunu söyleyeni bile AKP de barındırmayanlar  Türk Milletine  demokrasiyi yaşatamazlar.  Bu fikir sadece ihraç edilen Sayın Millet vekiline ait değildir. %90 Türk milletinin düşüncesi ve benim düşüncem de budur. Anayasamızı  açıp bakalım: 

Anayasa Madde:25 Herkes düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her kim olursa olsun düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz. Düşünce ve kanaatleri nedeniyle suçlanamaz.

Anayasa Madde 26 : Herkes düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla açıklama ve yayma hakkına sahiptir.

Anayasamızda Partili yurttaşlarımız her konuda  partileri gibi düşünmeye mecburdur diye bir kayıt yoktur. NOKTA.

 

 

Tek Parti Dönemi Zulüm dönemidir.  

Tek parti dönemi sadece bu zulümleri mi yaptı. 1923 te bir ABD doları 80 kuruş iken 1938 yine 80 kuruştu. Müttefikimiz ve stratejik ortağımız ABD ye  çok ayıp etmiştik. 1923 ten 1938 e kadar enflasyon sadece %-35 idi. Bize Türk milletine çok ayıp edilmiştir. Düşününüz ABD ve AB malları zam almıyor ve %35 ucuzluyor. Bu nasıl iştir.  ABD+ AB ye   o yıllarda çok ama çok ayıp edilmiştir. Birilerinin deyimi ile çok zulüm edilmiştir. Türk milletine %1 lik zammı bile çok görmüşler ve Türk milletini zam diye meleştirmişlerdir.  İnsan Allah hakkı için küçük de olsa bir zam yapar. Koskoca Türk milleti zamsız nasıl yaşayacak hiç kimse düşünmemiştir. Bu zulüm değilse nedir?

 Vatan Hainliği  Tanımlanarak TCK na Konulmalıdır

Vatan hainliğinin tanımı ve TCK nuna dahil edilmesi zamanı geldi ve geçti. Kurtuluş savaşında biz bu savaşı kazanacak güçte değiliz. Bir büyük  devletin mandası olalım diyenler ve kurtuluş savaşımızın tümüne karşı gelenlerle TBMM ne karşı olanlar faaliyetlerine destek olmayıp karşı duranlar  " Vatan haini" idiler. 14  Mayıs 1950 de başlayan ve önce paramızı ezerek sonra da milli varlığımıza son verme hareketlerini planlayanlar içinde yer alanlar vatanımıza ve Cumhuriyetimize zarar verdikleri bir gerçektir. Ama bunlar tanımlanarak TCK nuna girmemiştir. . NOKTA.

Türk Milleti, 2020 yılına  139 Milyar bütçe açığı ile buruk girmektedir. Her karış toprağını vatandaş kanı ile sulayarak kurduğumuz Cumhuriyetimize saldırlar ara vermeden 2020 yılında da sürecektir. Türk milletinin yeni yıllarını tebrik eder  Türk milletine zaferler ve başarılar yüklü  nice nice yeni yıllar  dilerim.