Seçime Doğru kısa kısa

                                                                         Op. Dr. Aytekin Ertuğrul

                                                                         draertugrul@hotmail.com

 

AKP Tarihe inanmıyor.

AKP Tarihe inanmıyor. Tarihe inansalardı Atatürk’e derin saygı duyarlardı. Ama bunların tarih bilgisi az. Kur’an’ın emrine uygun Müslüman olup olmadıkları da  düşündürücüdür.  Defalarca yazıldı. Atatürk gününde bir ABD doları 80 kuruş idi. Demokrasi kahramanları bunu bu gün ( 8 Mart 2019) itibari ile 5.455.000 TL ye çıkarmışlardır. Yanı benim babamın 80 kuruş ile hallettiği bir işi biz bu gün tam tamına 5.455.000 TL ye ( Yazı ile beş milyon dört yüz elli beş bin  Türk lirası) ile hallediyoruz. Bu nasıl ahlaktır . Bu nasıl bir icraattır. Bu nasıl bir karanlık yoldur. Bu nasıl bir komşun açken sen tok yatma emrini, veren Müslümanlıktır. Atatürk'ten neden korktukları ortada değil midir. Biri gelecek DENK bütçe yapacak  dahili ve harici bedhahları kovacak diye uykuları kaçıyor. Bu seçimlerde Atatürk'ün Denk bütçe yolunu yeniden açmak gerekir. Denk bütçe yaparak Türk milletini düşman paralarına ezdirmeyen yola girilmelidir. 31 Martta görevimiz çok ağırdır. Onların DURMAK YOK YOLA DEVAM  dedikleri yol Doları daha yükseklere çıkarma yoludur. Atatürk parasını bu hale getirenler Atatürk'e hakaret eylemlerinin de odağıdırlar. Yazının başlığı AKP tarihe inanmıyor dediniz. Ne demek istediniz demekte haklısınız.  Koskoca Osmanlı İmparatorluğu dahili ve harici bedhahlarca açık bütçelerle batırıldı. 14 Mayıs 1950 den sonraki dahili ve harici bedhahlar ve günümüzde de AKP aynı yola gidiyorlar da ondan.

Türk milleti tanı bunları  tanı da oy kullan

 

 Bahçeli Doğruyu söylüyor.

NTV televizyonu alt yazsısından okuduk ki! CHP genel başkanı Beka sorunu yoktur demiş. Bahçeli de bu söze karşı. Bu ne gaflettir demiştir. Doğrudur. Beka sorunu yoktur diyenler gaflet içindedirler. CHP Genel başkanı diyorsa ki BEKA sorunu yoktur o da gaflettedir.  Sayın Bahçeli’nin dediği maalesef doğrudur. Allah korusun AKP bu seçimlerde  hilesiz hurdasız çoğunluğu alırsa beka sorunu daha acil bir sorun olacaktır. Çünkü BEKA sorunun en büyük göstergesi bütçe açıklarıdır. Bütçeler açık olunca BEKA sorunu da var demektir. Hele hele hükumette DENK bütçe çalışması yoksa  hıyanete seyircilik de vardır.

 

 

 

Sayın Erdoğan kendisini yıpratıyor.

Sayın Erdoğan ayni zamanda AKP genel başkanıdır. Tarafsız Cumhurbaşkanlığı makamına bu sıfatla zarar vermektedir. Çünkü AKP Genel başkanı olarak görevi diğer partileri eleştirmek ve Tüm oyları AKP de toplamaktır. Ama tarafsız Cumhurbaşkanı olarak görevi seçimin düzen içinde yönetimi sağlamakla yükümlüdür. Bu yükümlülük Anayasamızın 104. Maddesinin 2. fıkrasında  yer alan” Anayasanın uygulanmasını devlet organlarının uyumlu çalışmalarını temin eder” maddesinden gelmektedir. İşte bu iki görev bir türlü bağdaşmamaktadır.  Sonra laf aramızda AKP yöneticileri işi çok geniş tutmuşlardır. Her AKP aracının arkasına önüne nereye rastlamışsa o tarafına ve de neredeyse tüm bilbordlara  Sayın Cumhurbaşkanımızın resmini asarak seçim döneminde tarafsızlığını adeta resimlerle yok etmişlerdir. Peki, nereden çıktı bu tarafsızlık. Anayasadan çıktı. Anayasa Madde 103 diyor ki: “Aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma” Seçimlerde hem AKP Genel başkanı hem tarafsızlıkla hizmet andı içen Cumhurbaşkanı pek uygun bir şey değildir. Allah korusun seçimlerde iki, rakip parti bir birine sataşır olay ve kavga çıkarsa hangi tarafsız bu olaylara müdahale edecek. Derhal bu ikili görev değişmeli. Acil önlem olarak AKP genel başkanlığı görevini seçim kampanyası süresinde  bir AKP liye bırakarak acilen Anayasamızın emri olan tarafsız Cumhurbaşkanlığı görevine dönmelidir.