Op. Dr. Aytekin Ertuğrul 

draertugrul@hotmail.com 

 

Türkiye’miz açık bütçe ve enflasyon kıskacına sokulmuştur. AKP nin olgunluk dönemi sayılan!!!! Son 5 yılının açık bütçeler  tablosu aşağıdaki, gibidir. 

İşte son 5 yılın bütçe açıkları:  

2019  yılı bütçe açığı 81 Milyar      

2020 yılı bütçe açığı 139 milyar     

2021 yılı bütçe açığı 265 Milyar     

2022 yılı bütçe açığı 278  Milyar ve en önemlisi     

2022 yılı ek bütçesi açığı 880 Milyar    

TOPLAM: 1643 Milyar TL    

2023 Bütçesi TBMM de kabul edilmiştir. 660 Milyar açıktır.  

 Bu rakama onu da ekleyelim. 1643+660=2303     

2023 Bütçesine ek bütçe olarak çıkarılan 1,1 Trilyon açık ek bütçe  

Toplam 1,3303 Milyar açık bütçe.  

  

2024 bütçesinde: 

 8 trilyon 437 milyar TL gelir,   

11 trilyon 89 milyar TL gider öngörüldü.   

Bütçe açığı ise 2 trilyon 652 milyar TL olarak bütçede yer aldı.  

Artık bütçeler alarm veriyor. Pardon verdiriliyor. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir hızla sona doğru götürülüyor. Bu bütçelerin böyle uluorta hesapsız kitapsız tahminlere göre yapılması 14 Mayıs 1950 de başlayan gaflet, dalalet ve hatta h... netin devamından başka bir şey değildir. Bu bütçeleri DENK yapmadan hiç bir doktor ve hiç bir hasta Türk vatandaşı rahat uyuyamaz. 

TTB lığı Cumhuriyetimizin kuruluşlundaki uç ocaktan biridir. Bu üç ocak: 

 Harbiye+ Mülkiye+ Tıbbiyedir.  

Bu temelimizi hiç kimse değiştiremez ve bozamazTürk doktorları Türk hekimleri ve de Türk milleti cezalarla yola gelmez. ( TTB lığı için verilen cezadan bahsediyorum)Çünkü onun yolu bellidir. O yol da şudur.  

Ey Türk Gençliği  birinci vazifen Türk istiklal ve Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Bu gün Türk gençliğini cezalandırmanın tek suçu ve yolu vardır. O da Türkiye Cumhuriyetinin parasını sıfırlayarak ve hazinesi iflasa sürüklenerek yıkım projesine karşı durmamak ve bu gibi faaliyetlerin yanında yer almaktır. O zaman Türk doktorları ve Türk gençliği ancak suçlanabilir. Bunun  haricinde suç yoktur.  Çünkü onun tek görevi vardır. Cumhuriyetimiz yıkmak isteyen dâhili ve harici bedhahlarla mücadele etmektir. Onun için de Türk parasını yıkarak ilerleyen dâhili ve harici, bedhahlarımıza karşı DENK bütçeyi savunmaktır. Denk bütçe için Muhtaç olduğumuz kudretin ne olduğunu da yazmak gerekir mi. Kudret vardır. O da asil kanımızdadır. 

  

 

 Türk Milleti “ Milletin Makûs Talihini” de Yenen İsmet Paşaya gitmelidir. 

İsmet Paşa devletin çökerek çürüyeceğini yıllar evvel söylemiştir. Atatürk ve İnönü'nün neden boş bir söylemi bile yoktur. Hepsi de tam objesine uygun doğrulardır. Ne mutlu bizlere ki; Bu günlerimizi apaçık bize 1957 de söyleyen bir BATI CEPHESİ komutanımız vardır. Onu dinlesek dahi bu günlere kadar gerilemez ve bu kadar düşmezdik. 

İşte size İsmet paşamızın bize verdiği öğüt veya direktif ne derseniz deyin. 

  1. Enflasyon politikası, iktidarın daha ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek 1952 yılının son baharı başlarında, memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz.  
  2. Bütçe açığı, bir milleti, rutubetin bir binayı çökertmesi gibi yok eder. İsmet İnönü 
  3. Atatürk bu sözleri yapamadı. Çünkü o bir zavallı, adamdı. BU dünyadan Bir tane bile açık bütçe göremeden ebedi istirahat kabrine gözü açık gitti.  Şakası bile  Acı. 14 Mayıs 1950 de 3 TL olan bir ABD dolarının bu gün         ( 2 Aralık 2023) itibari ile  28.920.000 TL olacağını insan rüyasında görse hayra yormazdı. 

2024 yeni yılına da DENK bütçeye ulaşmadan girersek İsmet Paşa yaşasaydı bize aynen şunu derdi.

 “ Siz bu yolda devam ederseniz ben de siz kurtaramam”